Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 29., csütörtök

Miért követelnek a Bihar megyei "hős anyák " nem létező pénzbeli támogatásokat ?

 
Forrás : Bihoreanul 

"Furcsa jelenségről számolt be Ioan Mihaiu, Bihar megye kormánybiztosa (prefektus), egy a prefektusokat érintő találkozón. A közigazgatási vezető szerint napi 40-50 levél érkezik főleg vidéki cigány közösségek tagjaitól a munkaügyi minisztériumnak címezve, amiben pénzt kérnek, mondván, hogy legalább három gyereket nevelnek." - olvasható az itthon.ma cikkében. Miért? A kormánybiztos szerint "valaki téves információkkal befolyásolja ezeket az embereket".Ioan Mihaiu világosan fogalmaz : "a legalább 15 év munkaviszonyt felmutatni tudó, három gyereket felnevelő nőket érinti, az idő előtti nyugdíjba vonulás lehetősége, de ez a törvény is csak 2021-től lép életbe." 

A "hős anyákat" valakik "félrevezetik",a cikkből idézve "mert alapvető szocializációs problémáik vannak, úgymint írás-olvasás, szövegértés…". 
Olvassa el az eBihoreanul cikkét. 

Kb. egy éve volt éjjel-nappal tárgyalva a hírcsatornákon az a törvénytervezet,mely szerint azok az anyák akik három gyermeket szültek,hamarább mehetnek nyugdíjba,sőt pénzjuttatást is kapnak,mint "hős anyák".Az emberekbe szinte belesulykolták,hamarosan érvénybe lép a törvénytervezet.Igen ám, a kormány tett egy ravasz lépést,mert 2021-re halasztotta a törvény hatályba lépését. 

Az egyik ismerősömnek a felesége,akire vonatkozott a feltétel,mármint a három gyermek,azonnal felment a nyugdíjhivatalba,kérve a nyugdíjaztatását.A nyugdíjhivatal alkalmazottja elmosolyodott. Azt mondta,nem ön a legelső háromgyermekes anya,aki kérte a nyugdíjaztatását és a pénzbeli juttatást.A hivatal nem tud erről a törvényről,ez csak törvénytervezet.Ne higgyen annak amit a tévében mondanak,tanácsolta.A háromgyermekes anya kiábrándultan tért haza,mert másra számított. Megjegyzem,hogy a nyáron a törvény értelmében jogosan nyugdíjba vonult.A pénzsegélyre még várhat két évet.Azóta keveset nézi a hírcsatornákat ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése