Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 16., péntek

Magyar Kulturális Napok a váradi várban augusztus végén

A képen a következők lehetnek: szöveg Forrás : Facebook

"Immár harmadik alkalommal szervezik meg a Magyar Kulturális Napokat Váradon, ezúttal augusztus 23–25. között, a nagyváradi várban. A három nap alatt különböző kulturális rendezvények lesznek és hollókői fajátékokat vehetnek birtokukba a gyerekek, kézimunkázhatnak és népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek, az estéken pedig koncertek várják az érdeklődőket." - olvasható a Bihari Naplóban. A cikkben megtalálható a három nap programja.Kik a szervezők?

"Az idei rendezvényt Nagyvárad önkormányzata, az APTOR és a Szent László Egyesület közösen szervezi."

A Magyar Kulturális Napok Magyar Kulturális Napok Facebook oldalán ez olvasható :

"Szeretettel várunk mindenkit a Magyar Kultúra Napjai harmadik kiadására, amelyen ismét a helyi magyar közösség értékei, hagyományai, illetve közös történelmünk kerül előtérbe.

A 2019-es kiadás programjában családoknak és gyermekeknek szóló tevékenységek, alkotóműhelyek, színházi előadások, magyar néptánc és népzene, illetve a magyar konyhaművészet remekei egyaránt megtalálhatók.

Esténként neves magyarországi fellépők koncertjeire kerül majd sor, itt lesz velünk a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Szalóki Ági, a Bojtorján és a Honeybeast.

Újdonságnak számít Váradon a homokrajz-bemutató, amelyre szombat este kerül majd sor a nagyszínpadon. A nézők mindkét kivetítőn figyelemmel követhetik majd a látványos alkotói munkát.

Az eseményt megelőzően közelről is megtekinthetik az érdeklődők a Debrecenből érkezett virágkocsikat, amelyek augusztus 21-én 12 órakor érkeznek az Unirii (Szent László) térre. Szintén 21-én, a főtéren felállított kisszínpadon menettáncosok, néptáncegyüttesek és egyéb társulatok szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

A csoportok augusztus 16-áig jelentkezhetnek a kisszínpadi fellépésre az alábbi űrlap kitöltésével."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése