Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 3., szombat

Magyar Kulturális Napok Nagyváradon

 


"A Magyar Kulturális Napokat idén ezúttal augusztus 23–25. között szervezik meg, így az valamiképpen folytatása lesz az augusztus 20-i magyar államalapítási ünnepet övező, Váradra is ellátogató virágkarneválnak." - írja a Bihari Naplóban János Piroska. Kik a szervezők? Nagyvárad önkormányzata, az APTOR és a Szent László Egyesület.Kik lesznek a fellépők? Idézetek a cikkből :



"Egy nap „pihenőt” kapnak a váradiak az augusztus 21-ei Havasi-koncert után, ugyanis augusztus 23–25. között a várban harmadik alkalommal szervezik meg a Magyar Kulturális Napokat. Az idei alkalommal kezdődően ezentúl minden évben az augusztus 21-i héten tartják meg az eseményt – mondta el Zatykó Gyula, Ilie Bolojan polgármester magyarságügyi tanácsadója azon a sajtótájékoztatón, amelyen egyebek mellett téma volt a Váradra érkező virágkarnevál is." 



"A három nap alatt különböző kulturális rendezvények várják az érdeklődőket a várban, az estéken pedig a koncerteké lesz a főszerep. Péntek este 19 órától Szalóki Ági lép színpadra, őt a Pannonia Allstars Ska Orchestra követi, szombaton nyolctól a Bojtorján fog koncertezni, vasárnap este nyolc órától pedig a Honeybeast zárja a fellépők sorát. A szombat esti koncert után vetítéssel közvetített homokfestéssel kápráztatják el a közönséget. A három nap alatt hollókői fajátékokat vehetnek birtokukba a gyerekek, kézimunkázhatnak és népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek. Pénteken 18 órától fellép a Pendergő tamburazenekar, szombaton 17 órától a Szarkaláb Néptáncegyüttest várják a színpadra, 18 órától A kalmár kosara és A meghótt férj színdarabokat láthatja a közönség, 19 órától pedig a Bihar citerazenekar és a Szarkaláb Néptáncegyüttes lép közönség elé. Vasárnap délelőtt 11 órától a Komádi Színjátszó Kompánia A tök és a csikó előadásával szórakoztatja a gyerekeket, 18 órától pedig a biharkeresztesi Gárdonyi Zoltán Református Iskola Suhancok és Cseperedők csoportja néptáncelőadással érkezik a nagyváradi várba." 


Román nyelven olvasható a Nagyvárad Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése