Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 22., csütörtök

Hazahívó programról tájékoztatott a Néppárt elnöke és alelnöke - A külföldön élő váradi magyarok hazajönnek?

 
Forrás : erinto.ro 


Az Erdélyi Néppárt lépése várható volt Ilie Bolojan polgármester Diaszpóra Negyed tervére vonatkozóan.Az EMNP Ilie Bolojan mögé állt.A kérdés : A külföldön élő váradi magyarok hazajönnek Ilie Bolojan és az EMNP hívó szavára?Az olvasó biztosan értesült a legújabb tervről, mely szerint 10-12 házhelyet vehetnének a Városházától alacsony árban a hazatelepülő váradiak a TBC szanatóriumhoz közel.Az EMNP 30 ezer eltűnt váradi magyart szólított meg.Jó volna ha igennel felelnének. Idézet az Érintő cikkéből : 

"Zatykó Gyula, a Néppárt alelnöke a nagyváradi önkormányzat hazahívó programjának tervéről tájékoztatott. A város vezetése egy, a rendelkezésére álló, közművesítésre kerülő területen első körben 10-12 házhelyet ajánl fel a külföldről hazatérni szándékozók számára. A terület birtokba vétele egy feltételrendszerhez kötött, amiről a későbbiekben fogják tájékoztatni az érdeklődőket. Az építkezni szándékozók a város által felajánlott háztervek közül választhatnak majd, és ha elkészül az ingatlan, a területet jóval a piaci ár alatt meg is vásárolhatnák a program résztvevői – mondta el Zatykó Gyula.

Nagyváradról a rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt 20 év alatt legalább harmincezer magyar nemzetiségű polgár „tűnt el”. A Néppárt kiemelten fontosnak tartja, hogy azokat, akik ebből a tömegből külföldön élnek, és hajlanának a hazatérésre, meg tudjuk szólítani, és rávenni őket, hogy vegyenek részt a programban. A Néppárt ragaszkodott hozzá, hogy a programot, melyet Olaszország északi részén fognak népszerűsíteni, Magyarországon is ismertté tegyék, tette hozzá Zatykó. Ha az elképzelés lendületet vesz, a város sokkal nagyobb léptékűvé fejleszti a tervet, így több hazatérést fontolgató magyart is megszólíthatunk – vázolta a Néppárt alelnöke."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése