Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 4., vasárnap

Közel tizennégy millió lejbe kerül a parkolóház az Ezredévi Emléktérhez közel

 
Megszavazták a beruházás gazdasági-pénzügyi mutatóit.Forrás Bihari Napló

"Ötszintes parkolóház épül Nagyváradon a Iosif Vulcan és a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcák közötti telken. A beruházás becsült költségvetése 13,5 millió lej áfa nélkül." - írja Pap István a Bihari Naplóban. A cikkben olvashatja a részletes információkat. Érdekes részlet a következő : 

 
"Ennek kapcsán kérdezte a napirendi pont vitáján Kirei Melinda RMDSZ-es tanácsos azt, hogy a tulajdonosokkal konzultált-e a városvezetés. Mircea Mălan alpolgármester azt válaszolta, hogy voltak megbeszélések a tulajdonosokkal, ami egyébként nem lenne kötelező, ugyanis közhasznú beruházásról van szó." 

 

Idézet a cikkből : "Az összköltségvetés 13,5 millió lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak egy év."Egy dolognak örvendhetek,lakásom nem "közhasznú",vagyis nem kell elköltözzek.Megjegyzem azt, hogy a régi Törvényszék mögött felépült egy nagy parkolóház,mely alig van kihasználva.Ha a belváros gyalogosövezet lesz,hol fognak közlekedni a személygépkocsik?A válasz, nem közlekedhetnek, mert nincs alternatíva.A polgármester álma,az hogy a parkolóházakban hagyják az autóikat a váradiak és sétáljanak.A másik variáció,hagyják az autóikat a város határain,ahol több parkolóház fog épülni.Nagy lesz a felfordulás,mert a Bémer téren csökkentik a forgalmat,mely ahhoz fog vezetni,hogy taxival nehezen lesz megközelíthető például a színház.Az egyik taxis azt mondta,hogy az európai nagyvárosokban jobban oldják meg a közlekedést a belvárosban.Ez legyen a következő generáció gondja. 

 

Polgármesterünk egy másik variációról gondoskodott, a kis gyűrű építése a központ környékén.Ez azt jelenti,nagy bontások elé nézzünk.Ez is "közhasznú beruházás "?Igen,addig ameddig a PNL kétharmados többséggel fog rendelkezni a Helyi Tanácsban. Legyünk optimisták,nézzük pozitívan a dolgokat.nem is beszélve az alacsony házak beépítésének a tervéről a belvárosban.Az más kérdés, meddig bírják a váradiak ezt a tempót. 


Látványterv 


 


 

Forrás : Bihari Napló 

http://oradea.ro/fisiere/module_imagini2/33314/big/1.jpg 

 
http://oradea.ro/fisiere/module_imagini2/33315/big/2%20(1).jpg 


http://oradea.ro/fisiere/module_imagini2/33317/big/4.jpg 

Forrás : oradea.ro

Román nyelvű cikk a Polgármesteri Hivatal honlapján. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése