Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 18., vasárnap

Levált szikladarab okozhatta Török Zsolt aradi hegymászó halálát - i a tanulság?

Mi okozhatta Török Zsolt aradi hegymászó halálát? "Adrian David, a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője a Mediafax hírügynökségnek úgy fogalmazott, mivel Török Zsolt tapasztalt hegymászó volt, szerinte az okozhatta a végzetes balesetet, hogy egy szikladarab levált a hegyről." - írja a KrónikaOnline.

Mit nyilatkozott Adrian David?Idézet a cikkből : "Rendkívül ingatag övezetről van szó, hegymászók ritkán járnak ott” – fejtette ki a szakember.

Laura Nădăban,Török Zsolt felesége szerint a férje egyedül utazott a Fogarasi- havasokba.

Mi a tanulság?Ha nem tartod be az alapvető szabályokat a hegyekbe, meghalhatsz.Török Zsolt tapasztalt hegymászó volt,aki nagyon bízott önmagába.Neki is tudnia kellett,hogy egyedül nem szabad hegyet mászni. Tapasztalt hegymászók talán azt gondolják,velük nem történhet tragédia. Legalább ketten-hárman kell megmászni egy hegycsúcsot.Ha valakivel történik valami, valaki a csoportból kell értesítse a hegyimentőket.Török Zsoltnak nem volt társa.Mennyien kell még meghalniuk a hegyekbe,mert nem tartják be az alapvető szabályokat?A hegyek kegyetlenek,mert csak egyszer hibázhat.Ez igaz ha 2.000 méteres,vagy 8.000 méteres csúcsot mászol meg.A hegymászás nagyon veszélyes.Török Zsolt is jól tudta,de akart bizonyítani,mely a halálát okozta.Augusztus 20-án temetik az aradi Felsőtemetőben 14 órától. Hétfőn még búcsút vehet Török Zsolt aradi hegymászótól. Csak 45 éves volt ...

Részvétem a családnak ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése