Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. augusztus 4., vasárnap

Csomortányi istván :„Már túl sok lesz a centenáriumozásból”

Zatykó Gyula 
Zatykó Gyula.Forrás : Bihari Napló

"Túl sok pénzt költ a nagyváradi önkormányzat immár a centenáriumra, állapította meg Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke." - írja Pap István a Bihari Naplóban. 
Nagyon érdekes Csomortányi István nyilatkozata,mert a cikkben olvashatjuk Zatykó Gyula az EMNP alelnökének a véleményét : "Kifejtette, hogy rendezvényszervezőként maga is tudja, hogy sok költség csak utólag derül ki, ezért mindig van egy előzetes költségvetés, valamint egy végső költségvetés, hiszen az esemény után akár egy-két hónap is eltelhet, míg az összes számlát, áfát, adót, fellépési díjat stb. kifizetik. Zatykó véleménye az, hogy valami hasonló dolog történhetett most is." 

Miről van szó?Idézet a cikkből : 

"Mit arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, 414 ezer lejjel egészítette ki a váradi helyi tanács a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) költségvetését, melyből 300 ezer lejjel az április 20-iki centenáriumi ünnepség költségeit fedezik, 114 ezer lejjel pedig egy fogathajtó versenyt finanszíroz a város.Az nem világos, hogy ezek a költségek már ki vannak-e fizetve, ugyanis a határozat szakjelentésében jövő időben esik szó a két rendezvényről, míg Florin Birta alpolgármester a helyi tanácsi ülésen azt állította, hogy a költségvetést tulajdonképpen az APTOR jövőbeni eseményei, például a közelgő Virágkarnevál miatt egészítik ki." 

A két vezető véleménye nem egyezik,pedig a helyi önkormányzattal szoros kapcsolatban vannak. Csomortányi István szavait idézem : 

„fogathajtó versenyre ad pénzt, az az én részemről teljesen rendben van. Ami viszont a centenáriumot illeti, ott már bajok vannak. Azt hiszem, most már túl sok lesz a centenáriumozásból. Függetlenül a módszertől, ezt azért már be kellene fejezni”. 

Hamarosan kezdődik a felkészülés a nagyváradi augusztus 20-21-i ünnepségekre,melyeknek egyik főszervezője a Bihar Megyei EMNP.Inkább legyünk optimisták,és örvendjünk annak,hogy a Szent László téren soha nem látott Havasi-koncert lesz jó idő esetén a helyi önkormányzat támogatásával. Augusztus 21-én megcsodálhatjuk a Debreceni Virágkarnevál öt virágkocsiját 12 órától öt óráig,mert az Érmellékre viszik.Pénz van,csak szép idő legyen'


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése