Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 19., csütörtök

Szent Lászlótól Szent Lászlóig, biciklin

Az idei Szent László Napok – Nagyváradi Magyar Napok nem ismer határokat: rendhagyó kerékpártúrával köti össze a történelmi Bihar magyarjait. A résztvevők Szent Lászlótól Szent Lászlóig tekernek, lovagkirályunk nagyváradi szobrától a biharkeresztesi Hősök terén (a római katolikus templom előtt) álló szoborig.
Oda-vissza mintegy 40 km a távolság, amelyet szinte végig kiépített bicikliúton tehetnek majd meg – ennek köszönhetően a család apraja-nagyja is biztonságban teljesítheti a távot. Gyülekező június 25-én, szerdán 9.30-kor a nagyváradi Szent László-szobor előtt. A résztvevők Biharkeresztesen egy koszorúzással egybekötött ünnepségen vesznek részt, majd személyesen átnyújtják a biharkeresztesieknek – és jelképesen az összes határ mentén élő közösségnek – a nagyváradi Szent László Napokra szóló meghívót. A biciklitúra célja felhívni a figyelmet a kerékpárutak építésének szükségességére, a környezettudatosságra, ugyanakkor a sportolás fontosságára.
A további részletekről érdeklődni a 0762-248662-es telefonszámon, vagy munkanapokon az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi irodájában, a Széles (ma Menumorut) utca 23. szám alatt lehet.
Forrás : 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése