Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 3., kedd

Ballagás a katolikus gimnáziumban

Mint a ballagásokkor szokás, ünneplőbe öltözött, virággal „felfegyverkezett” szülők, barátok, ismerősök érkeztek pénteken a nagyváradi székesegyházba is, ahol a Szent László Római Katolikus Gimnázium végzős diákjai évzáró ünnepélyére került sor.
ballagas 1
Ebben az esztendőben három tizenkettedikes osztály búcsúzott az alma matertől, hogy nekivágjanak a felnőtté válás útján a nagybetűs Életnek. Az évzáró ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyet Kovács Zsolt atya, a püspökség igazgatója celebrált. A prédikációban szó eset arról, hogy milyen fontos az a lelki, szellemi alaphang, melyet a diákok az iskolában kaphatnak meg, és mely egész pályafutásukban, további életükben nagy jelentőséggel bír. Ilyen lelki útravaló a hit, ugyanis ez az a kincs, mellyel ha rendelkezik egy frissen érettségizett fiatal, olyan értékrend szerint keresheti útját az életben, hogy hasznos tagja, megtartója legyen a keresztény értékrendnek és így próbálja szebbé tenni saját életútján haladva a mai, rohanó, sokszor embertelken világot.
ballagas 2
Zalder Éva, a katolikus gimnázium igazgatőnője is köszöntötte a végzős diákokat, gratulált azok tanárainak, szüleiknek, majd felszólította a végzősök képviselőit, hogy az iskola hagyományai szerint adják át a tanintézet jelképes kulcsát és zászlaját a tizenegyedikesek képviselőinek. Ezt követően a legjobb diákok dicséretben részesültek, majd közös imádságra került sor, ahol diákok, tanárok, szülők és barátok együtt fohászkodtak egy olyan jövőért, melyben teljes életet élhetnek a keresztény fiatalok.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése