Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 13., péntek

Egy árajánlat a Szent László térre

Egy árajánlat a Szent László térre 
A Szent László tér felújítására és korszerűsítésére kiírt tenderre a kijelölt határidőig csupán egyetlen pályázat érkezett. 
A befektetés értékét az önkormányzat korábban 19 millió lejre (közel 4,3 millió euróra) becsülte, a Selina cégcsoporthoz tartozó Drumuri Bihor részvénytársaság árajánlata pedig körülbelül 7-8 százalékkal túllépi ezt, vagyis 20,5 millió lejes. A projekt szerint többek közt terméskövekből négy szökőkutat alakítanak majd ki, és egy nagy szabadtér is lesz, ahol koncerteket, különféle eseményeket lehet szervezni. Ugyanakkor minden fát kivágnak és újakat ültetnek helyettük, Emanuil Gojdu szobrát a vár melletti ortodox katedrális elé költöztetik, és kicserélik Mihai Viteazul lovasszobra talapzatának a márványlapjait. Emellett különleges látványkoncepció alapján szemtől-szembe, a Szent László-templom mellett „egyesítik” a jelenleg egymástól távol eső két villamosmegállót.

Zöldfa utca

Függetlenül attól, hogy mikor kezdődnek el, a munkálatok 2015 végéig be kell fejeződjenek. Ezzel párhuzamos a Zöldfa/Vasile Alecsandri utcai ingatlantulajdonokat csatlakoztatják az új távhővezetékre, jövőre pedig nekilátnak annak, hogy sétálóutcává alakítsák a Zöldfa utcát.
Ami pedig a Fekete Sas-palota mozaikjának újabb kicserélését illeti: szerdán magyarországi szakemberek részvételével egy bizottság vizsgálta meg egy felújított részt. A testület ezután egy héten belül dönt arról, hogy a javasolt új modell színezete passzol-e a szecessziós épületegyüttes homlokzati színéhez.
Forrás : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése