Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 3., kedd

Ballagás a Lorántffyban: Mit ér a tudás, ha nem társul jósággal?

A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium huszonkilenc végzős diákja ballagott el csütörtök délelőtt. A matematika–informatika szakirányú XII. A és a teológia profilú XII. B osztályok tanulói a Gaudeamust énekelve vonultak végig az intézmény folyosóin, az iskolaudvaron és a bentlakás kertjén át egészen a váradolaszi református templomig. A diákok ugyanakkor egy kis kitérővel megkoszorúzták az iskola névadójának Körös-parti szobrát is.
Mit er (5)
A templomban Csűry István református püspök köszöntötte a fiatalokat, akiket Pál apostol rómaiakhoz írott levelének második része alapján arra emlékeztetett, hogy a megigazító szeretetet el kell fogadni és meg kell tartani életük során. A püspök ugyanakkor arra is biztatta a végzősöket, hogy maradjanak hűek szülőföldjükhöz, ott munkálkodjanak és ha tudják, csinálják jobban azokat a dolgokat, amiket esetleg elrontottak az előző generációk.
Mit er (3)
Szabó Zsuzsanna igazgatónő arról beszélt, milyen különleges érzés számára utoljára a tizenkettedikesek előtt állni a váradolaszi templomban, épp azon a helyen, ahol legtöbbjükkel először találkozott négy vagy nyolc évvel ezelőtt. „Akkor még néhány megszeppent diák állt előttem, most pedig a felnőttkor küszöbén álló fiatalok” – fogalmazott az intézményvezető, aki arra biztatta a végzősöket, hogy ismerjék meg, használják ki saját képességeiket, de ha kell, tudják elfogadni esetenként a kudarcot is, hiszen az az élet egészét tekintve mindig jobb útra terel. Szabó Zsuzsanna emellett arra is figyelmeztette a fiatalokat, hogy elérkezett az idő, amikor számot kell adjanak tudásukról az érettségin, amihez sok sikert kívánt nekik. Az igazgatónő ugyanakkor köszönetet mondott a szülőknek is, amiért az intézmény pedagógusaira bízták gyermekeik neveltetésének jelentős szeletét. Beszéde végén Szabó Zsuzsanna átadta a Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szervezet ösztöndíját Burján Sándornak, aki tanulmányi eredményei mellett az extrakurrikuláris tevékenységek terén is szép teljesítményt mutatott a líceumi évek alatt.
Mit er (2)
Az életben sokféle tőke van, mint például a pénz, a tudás, az emberi kapcsolatok, illetve az erkölcsi tőke – mondta el az ünnepségen felszólaló Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki hozzátette, sajnos ez utóbbi tőketípusról beszélnek manapság a legkevesebbet, pedig az erkölcsi tőke az egyik legfontosabb útravaló, amit egy egyházi iskola adhat a fiataloknak. „Ugyan mit ér a tudás, ha nem társul jósággal?” – tette fel a kérdést Szabó Ödön, aki arra bíztatta a fiatalokat, hogy higgyenek magukban és ne engedjék magukat lebeszélni arról, amiben hisznek és amiről érzik, hogy meg kell tenniük az életben.
A tizenkettedikesek nevében Vincze Nagy Anikó búcsúzott el a jelenlevőktől, a tizenegyedikesek képviseletében pedig Técsi Boglárka búcsúztatta a végzősöket Kiss Kálmán Szonett ballagóknak című költeményével. Ezt követően adták át az iskola szimbolikus kulcsát.
Mit er (1)
Az ünnepség keretében a végzősök osztályfőnökei is díjazták legeredményesebb diákjaikat. Schwarcz István, a XII. A osztályfőnöke Balla Mátyás, Burján Sándor és Lehoczki Alexandra részére osztott ki díjakat, emellett dícséretben részesítette Kálmán Ibolya, Bondár Krisztina, Nagy Zsolt és Szabó Zoltán végzős diákokat. Szatmári Ildikó, a XII. B. osztáyfőnöke Csatári Mária, Both Márton, Vincze-Nagy Anikó és Dallos Dávid részére osztott ki díjakat. Szabó Zsuzsanna igazgatónő emellett elismerésben részesítette a megyei informatika olimpiászon második helyet szerző Burján Sándort, valamint Lehoczki Alexandrát, aki ugyanazon a versenyen dícsértetet kapott.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése