Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 19., csütörtök

A munkálatok tönkreteszik a zöldövezeteket a Rogériuszon - Új parkoló a Rogériuszon fairtás árán

A 2-es számú fővezeték munkálatain kivül, a napokban megkezték a parkolók építését a Șelimbărului utcán, amely során több idős fát is kivágtak, bár Mircea Mălan alpolgármeéter kijelentette, hogy csak minimális szintű lesz a favágás.
IMG_5593-1
IMG_5594-1
IMG_5597-1
Teljes bejegyzés : oradeamagazin.ro  

 Új parkoló a Rogériuszon fairtás árán
A Şelimbărului utcán 20 kifejlett fát áldoznak fel a megtervezett parkoló kialakításáért az ott lakók megdöbbenésére.
Az emberek azt sérelmezik, hogy két héttel ezelőtt, amikor Mircea Mălan alpolgármester odalátogatott, biztosította őket arról, hogy csak azokat a fákat fogják kivágni amelyek zavarják a munkát. Két nap óta viszont folyamatos írtják a fákat, az ott lakók arra ébredtek, hogy elpusztulnak a zöldterületek a környékről: a tömbházak egyik oldalán a vízvezetékhálózat munkálatai miatt, míg szemben a parkolónak kell a hely. 
 20 engedélyt adtak ki fakivágásra a városi útépítő vállalat kérésére a parkoló kialakítására. Még vannak fák a tömbházak körül, melyeknek szerdán folytatódik az eltávolítása, nyilatkozta Cristian Dobre, a fakivágást engedélyező Műszaki Osztály tisztviselője.
 A tisztviselő facebook oldalára azt írta, hogy 2014 május 28-án találkozott a Şelimbărului utca lakosaival, amikor bemutatott egy tervezetet, ami a városban parkolók létrehozására, a csatornarendszer- és a közvilágítás helyreállítására irányul, a meglévő zöldterület nagymértékű károsítása nélkül. Dobre elmondása szerint a megbeszéléseket követően a legelőnyösebb megoldásban állapodtak meg.
Forrás : nagyvarad.ro


Térkép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése