Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. június 13., péntek

Aukciós ház nyílik Váradon

Vasárnap nyitják meg a bihari megyeszékhely első művészeti alkotásokkal, régiségekkel és egyéb műtárgyakkal foglalkozó aukciós házát. Az Anasztázia királyné nevét viselő aukciós ház tulajdonosai Fóris Sándor György, valamint Vladimir Pisarenco nagyváradi orvos.
aukcios (2)
Mint Lavinia Magda, az aukciós ház sajtószóvívője a megnyitóval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta, a ház kezdeményezői szeretik a művészeteken és tisztelik a minőséget. Azen értékeket szeretnék népszerűsíteni a váradi publikum felé is. A Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcán levő házban (az ING bank egykori székhelyén) a tervek szerin havonta legalább egy árverést tartanak majd. Az épület földszinti részén emellett kulturális kávéházat rendeznek be, amely helyi művészek kiállításainak, színpadi produkcióknak és egyéb kulturális eseményeknek ad majd otthont.
aukcios (1)
Az árverésre szánt műtárgyakat három napon át állítják majd ki, ezt megelőzően pedig egy maximális biztonságú raktárhelységben őrzik. A műtárgyakra az árverésen való személyes részvétel mellett interneten és telefonon keresztül is licitálhatnak majd a műgyűjtők. Az elkelt tárgyak után egy 15–20 százalékos licitációs díjat von majd le az aukciós ház. A tervek szerint az első árverés már e hónap végén lezajlik, a szervezők ugyanakkor tudatták, hogy szeptembertől restaurációs tanfolyamot is indítanak, mivel a piacon óriási igény van szakképzet restaurátorokra.
aukcios (4)
Indig Dávid kurátor, Lavinia Magda szóvívő és Maria Braun Klosowski menedzser

Mint Indig Dávid Áron, az Anasztázia Aukciós Ház kurátora hangsúlyozta, a kezdeményezők nem szeretnének a váradi galériák konkurenciájává válni, hanem inkább azokkal együttműködve népszerűsítenék a minőségi művészetet.
Forrás : reggeliujsag.ro

Térkép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése