Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. május 26., vasárnap

Miért gyenge minőségűek a belvárosi épületek homlokzatainak a felújítása?

Műépítészeti szakemberek hívták fel a figyelmemet arra,hogy a belvárosi épületek homlokzatainak a felújítása helyenként gyenge minőségű.Vagy gyenge anyaggal dolgoztak,vagy a munkálatokat gyenge minőségben végezték el.Azt tanácsolták,hogy nézzem meg közelről,mert sok hibát fogok találni. Sajnos nincsen profi fényképezőgépem,mellyel cserélhető objektív segítségével tudnám lefotózni az épületeket.Több felújított épületnek más szint adtak mint az eredeti színű volt.Meg kell jegyezni azt a tényt,hogy ebben a homlokzat felújítási dömpingben előfordulhatnak minőségi hibák,mert kevés képzett szakemberrel dolgoznak.Arról nem is beszélve,hogy kevés cég nyeri el a licitációt,nem jutnak a "húsosfazékhoz".

Léteznek gyenge minőségi munkálatok?Igen,mert Ilie Bolojan polgármester úr a közvitán elismerte. Idézek Pap István cikkéből,mely a Bihari Naplóban jelent meg.

"A kifejezetten a szakembereknek és a sajtónak szánt megbeszélésen jelen volt Ilie Bolojan polgármester is, aki elöljáróban kifejtette, hogy Nagyvárad belvárosa tekintetében az önkormányzatnak három fő irányvonala van: az egyik a belvárosi épületek homlokzatainak a felújítására vonatkozik. Ennek kapcsán elmondta, hogy ma már a felújítások jó ütemben haladnak, viszont gondok vannak a felújítások minőségével. Ezért a jövőben csak olyan felújításokat fogad el a város, amelyek minimális minőségi feltételeknek megfelelnek."

Érdekes kijelentést tett a kolozsvári Panwerk cég képviselője,Eugen Pănescu :

"Szintén kérdésre válaszolva elmondta, hogy amennyiben minden ingatlantulajdonos végrehajtaná a tanulmányban javasolt módosításokat, akkor jelentős mértékben módosulna a belváros arculata, és elismerte azt, hogy ez a tanulmány nem jelent garanciát arra nézve, hogy a belvárosban csak szép, értékes épületek fognak épülni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése