Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. május 30., csütörtök

Csomortányi István tanácsa az RMDSZ -nek : csatlakozzanak a Megyei Tanácsban a PNL mögé - Csalt az RMDSZ?

 


"Több tízezer magyar szavazat ment román pártokra, főleg az USR Plus Szövetségre, mert egyre többen kiábrándulnak az RMDSZ-ből; az utóbbi pedig démonizálta csak az USR Plust, ahelyett, hogy készülne az együttműködésre – összegzett az EMNP." -írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.  

 

Mint ismeretes,az EMNP nem indult az EP választáson.Gratulált az RMDSZ-nek az elért eredményekhez.Tanácsot adott Csomortányi István.Mit tegyenek? 


"A Bihar megyei RMDSZ hiteltelenségét szerinte az elmúlt 20 év sorozatos botrányai mellett az is okozza, hogy „itt továbbra is él az a káros és természetellenes megyei tanácsi szövetség, amelyben a PSD-vel vannak, és amely ellen évek óta felemeljük a szavunkat”. 

 

Az EMNP a PNL-vel kötött szövetséget,ezt kellene követni,mert ha nem teszi,lehet nem jut be a parlamentbe : 


"Márpedig az RMDSZ vonalvezetése miatt felsejlik az ő újabb választási sikertelenségüknek a réme” – fogalmazott Csomortányi István." 

 

Csalással vagy törvénytelen eszközzel érte el ezt a jó eredményt az RMDSZ?Csomortányi szavait idézem a cikkből: 


"Csomortányi István kifejtette: ismét gyanús, hogy az RMDSZ-re 35.000 voks érkezett a Kárpátokon túli román területekről – talán ez lendítette át őket végül a bejutási küszöbön. Ugyanis a nehezen érthető román voksok 0,3%-ot hoztak még a kiesés szélén álló, és minden szavazatért küzdő RMDSZ-nek." 

 

A cikkben azt is olvassuk,hogy lesz egy erdélyi összmagyar stratégia : 


"Csomortányi István. Toró T. Tibor hozzátette: mielőbb tárgyalóasztalhoz ültetné az összes magyar erőt, hogy felkészüljenek az új romániai helyzetre, és kidolgozzák, milyen stratégiát kövessenek."

További információk az neppart.eu-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése