Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. május 2., csütörtök

Chopin-est, második alkalommal a LEK-ben Thurzó Zoltán, nagyváradi zongoraművész előadásában

 
 Thurzó Zoltán zongoraművész a vasárnapi koncerten A szerző felvétele

"Thurzó Zoltán, nagyváradi zongoraművész soron következő koncertjére került sor múlt vasárnap, április 28-án, Szereti Ön Cophint? címmel, immár második alkalommal." - írja Törő Enikő a Bihari Naplóban. Idézetek a cikkből : 



"A megszokottól nem eltérően ismét szinte telt ház előtt játszhatott vasárnap délután a nagyváradi zongorista, aki ezúttal is egy mélyen tisztelt zeneszerző darabjait választotta ki, hogy a helyi közönség is megismerkedhessen ezekkel a darabokkal, valamint, a zeneszerző életével is. Rendhagyó, interaktív módon ismét a közönség bevonásával ismertette Thurzó Zoltán Frédéric Chopin lengyel zeneszerző és zongoravirtuóz életét és munkásságát, az életéhez kapcsolódó idézeteket is felolvasva. Mint megtudtuk a zeneszerző a Varsói Hercegségben született 1870. március 1-jén, igen fiatalon, tuberkulózisban, 39 évesen, 1849. október 17-én Párizsban hunyt el." Születési éve 1810 a Wikipédián.



"Az eljátszott darabok nagy részét a halála előtti időszakban írta és fejezte be, a mazurkákra és a noktürnökre összpontosított. Thurzó így vélekedik Chopin munkásságáról: ,,Chopin a zenében páratlan érzékkel megszervezett hangjaival fejezte ki mindazt, amit lényegesnek gondolt a világról és természetesen benne az emberről magáról.” 



"Az eseményt Thurzó Zoltán zongoraművész, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöksége közösen szervezte. A helyszínen Thurzó Zoltán hanglemezeit is meg lehetett vásárolni, mely egyébként több boltban és online is megvásárolható, további információk a www.thurzozoltan.com weboldalon, valamint a zongoraművész Facebook-oldalán. A soron következő nagyváradi koncertre május 19-én, vasárnap, ZongOpera címmel kerül sor, mely egy izgalmas zenei, irodalmi, opera utazásnak ígérkezik."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése