Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. május 29., szerda

120-an Szent László szoborért, mint pünkösdkor?

Fotó :Balog Levente.Forrás : Főtér

"Meg kell hagyni, Szent László király ezúttal vigyázott váradi népére. Bár öt óra előtt néhány perccel úgy nézett ki, hogy szupercella ontja ki minden dühét Nagyvárad fölött, és a legújabb divat szellemében még akár a tornádó sem kizárt, öt órára – amikorra az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) amolyan flashmob keretében élőláncot szervezett a város főterén, hogy így követeljék a városalapító király szobrának felállítását – néhány elhullajtott esőcsepp után elvonult a baljós fellegek vastagja.

Így aztán a mintegy 120, a felhívásnak a zord időjárási előjelek ellenére is eleget tevő bátor váradi a tér közepén összekapaszkodva jókora kört alkotott, így figyelmeztetve a város román többségű vezetését: nem csak a románoknak jár szobor a város egykor Szent László nevét viselő főterén, hanem a magyaroknak is."- olvasható a Főtér cikkében. 

Minden elismerésem azoknak a 120 váradinak, akik daccolva a fenyegető viharral, kifejezték az óhajukat, Szent László szobrát szeretnék a Szent László térre.Az élőláncban voltak rmdsz-ek is,akiknek a kezeit megfogták az emnp-ek ,és párton kívüliek is. Egy kis csoda történt a Szent László téren, Szent László egyesítette egy kevés időre is a váradiakat.A sajtóban eltérő számadat jelent meg. A Főtér szerint 120-an voltak az élőláncban.Sok vagy kevés?A városvezetés meghallja a hangjukat? Hamarosan választ fogunk kapni. A 120 szám a pünkösdöt juttatja eszembe.120-an voltak, akik a Szent Lelket megkapták, és nagy tetteket vittek véghez. A Szent László téren nem kaptak Szent Lelket, de hát ha egy új kezdetet indít el.Pünkösd után a gonosz ellenség üldözést zúdított a keresztényekre, de ők az életük árán is betöltötték Jézus tanításával az akkori világot.120-ról több tízezerre nőtt a számuk. Reménykedjünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése