Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. május 18., szombat

Élőlánc a Városháza körül -Miért?


Érdekes akcióba kezdett az EMNP Nagyváradon. Kedden élő lánccal akarják körbe venni a Vároházát  Miért? Csomortányi István megadja a választ. Ezt olvassuk a Krónika cikkében :

"Csomortányi István, az alakulat országos elnöke csütörtöki váradi sajtótájékoztatóján bejelentette: május 28-án, kedden élőlánccal tervezik körbevenni a városháza épületét, így nyomatékosítva a szoborállítás főtéri helyszínére vonatkozó igényt. A szobrot – amint arról korábban beszámoltunk – a Szent László (ma Egyesülés) térnek a városházával szemben található térrészén képzelik el, a Szent László-plébániatemplom mellett."

Csomortányi István megemlítette, lehet Ilie Bolojan elutasítja a kezdeményzést.Idézet a cikkből :

"Ehhez viszont elengedhetetlenül szükséges a nagyváradi magyarság teljes egysége. Kulcskérdés az, hogy mi, magyarok ne mondjunk le sem a szoborról, sem pedig a helyszínről. Nincs olyan komolyan vehető érv, ami a magyar közösség igénye ellen felhozható lenne, a szobor mellett ugyanakkor számos érv hozható fel” – szögezte le Csomortányi."

Honnan tudja Csomortányi István hogy Ilie Bolojan elutasítja a kezdeményezést? Miért kell felidézni az 1960-as évek élőláncának az emlékét? Ilie Bolojan ameddig polgármester lesz Nagyváradon nem lesz Szent László szobor a Szent László téren. Ezt nehéz megérteni? Kedden mennyien lesznek a Városháza körül? Ha a váradi magyarok létszámát nézem, akkor több tízezren kellene legyenek.Ha kevesen lesznek, akkor joggal mondhatja Bolojan, nincs igény a Szent László szoborra a Szent László téren.Jó volna ha teljes létszámban jelen lennének a váradi magyarok kedden a Városháza körül, mert Ilie Bolojant az Erő tudná engedményekre ösztönözni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése