Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. április 14., hétfő

Nagyszabású munkálatok Őssiben

Terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatót tartott péntek délben Ilie Bolojan nagyváradi polgármester. A helyi önkormányzat ugyanis az Őssi negyed elhanyagolt részeit akarja rendbe tétetni a következő hónapokban. A létesítendő zöldövezeteket és parkokat kerékpárutakkal kötnék majd össze.
A negyedben több olyan parlagon heverő terület van (az eddigi felmérések szerint körülbelül öt hektár), amelyek valamikor üzemekhez tartoztak, azonban miután ezek megszűntek, bezártak, az egykori ipari részek elgazosodott, szeméttel borított, csövesek lakta tanyákká váltak. Ezeknek a területeknek egy részét a város megvásárolta az egykori tulajdonosoktól és a tervek szerint a következő hetekben hozzá is fognak a munkálatokhoz.
nagyszabasu (1)
Ilie Bolojan (jobbra)
A Keszthelyi Zoltán (ma Barcăului), Gaál Mózes (ma Oneştilor) és Densuşeanu utcák közti részen parkok, játszóterek és több sportpálya készül el a következő másfél év alatt – mondta Bolojan. A tervbe vett kerékpárutak érintik majd a Pece-partot, egy szakaszon közvetlenül a parti töltés mellett haladnak majd, és oly módon lesznek kialakítva, hogy a biciklisek egyik parkból, sportpályáról ezeken tudjanak eljutni a másikba. Az Őssi negyedben több olyan ócskavastelep is működik a fennebb említett elhanyagolt, egykori ipari területeken, amelyeket a város a jövőben be akar záratni. Nemcsak azért mert nem esztétikusak, hanem azért is, mert szennyezik a környezetet és nem utolsó sorban melegágyai a fémtolvajlásnak – mutatott rá a polgármester. Már a rendőrséggel is tárgyaltak arról, hogy ellenőrizni és szabályozni kell a fémhulladékok felvásárlását, ugyanis egyre több kanálistető, vaskerítés, különféle fémtárgyak tűnnek el szőrén-szálán a tolvajok miatt. Így a negyedbeli ócskavastelepeknek valószínűleg pár hónapon belül máshol kell helyet találjanak.
A tervek szerint  a következő városi tanácsülésen kerül terítékre az ócskavastelepek működésére vonatkozó szabályzat és a születendő határozat függvényében látnak hozzá a gyűjtőhelyek bezárásához. Miután ezeket a területeket megtisztították, itt is parkokat, játszótereket futball- vagy kézilabdapályákat létesítenek.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése