Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. augusztus 5., szerda

Orvosi műhiba miatt 56-szor sugározták meg, de nem rákban halt meg

Alexandru Moșnak orvosi műhiba miatt prosztata rákot állapított meg dr. Elena Roșca.56 sugározást kapott a beteg. Dr. Lorena Florea és Dr. Leurean Pop orvosok szerint hibásan lett megállapítva a diagnózis. Kolozsvári eredmények után bírósághoz fordult Alexandru Moș 2012-ben.250.000 eurót kért. A szokásos módon haladt előre az ügy,vagyis lassan.Dr. Elena Roșca tagadta hogy orvosi műhibát vétett. Több vizsgálat után végül a bíróság a sértett javára döntött. Kártérítést nem ítélt meg. Alexandru Moș nem tudta megünnepelni a győzelmét, mert ebben az évben szívinfarktus miatt meghalt. A teljes történetet az eBihoreanul cikkében olvashatja. 

Az orvosi műhibák száma egyre több. Valószínűleg azért, mert egyre többen bírósághoz fordulnak, ha azt gondolják orvosi műhiba történhetett. A malpraxis többé nem tabu téma. Az orvosok szakmai felkészültségében nem kételkedhetünk. Mindemelett tévedhetnek. Megváltozott az orvosok hozzáállása is. Régebben titokba tarthatták. A sajtó beszámol az orvosi műhibákról, ezáltal a nyilvánosságra kerülhetnek gyorsan,mint a fenti eset is bizonyítja. Idézet a cikkből : 

"Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sanitar descrie malpraxisul ca fiind "eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical care se produce din eroare, neglijenţă, imprudenţă sau cunoştinţe medicale insuficiente, prin acte individuale, în cadrul procesului de prevenţie, diagnostic şi tratament"."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése