Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. augusztus 4., kedd

Kötelező a szabadtéri maszkviselés Bihar megyében - Meddig bírjuk a korlátozásokat ?

Fotó : Alexandru Nițescu.Forrás : erdon.ro

"A megyei védelmi bizottság elrendelte, hogy augusztus 5-én, reggel 6.00 órától Biharban is kötelező a maszkviselés szabadtéren, a zsúfolt helyeken. Kivételt képeznek az öt év alatti gyerekek." - olvasható az Erdély Online cikkében. Ki hirdette ki?Miért?Mit kell tegyünk? Idézet a cikkből :

"Ezt Dumitru Tiplea, Bihar megye prefektusa és dr. Calin Sonea a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) főorvosa jelentették be tegnap délután. Tiplea kifejtette, hogy ennek az intézkedésnek a bevezetésére azért volt szükség, mert megyénkben is megsokasodtak a megbetegedések. Calin Sonea elmondta, hogy Bihar megyében 1073 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, és 27 személy bele is halt a fertőzésbe. Jelenleg 350 aktív esetről tudnak, közülük 172 személyt kezelnek kórházban, a többi, tünetmentes beteg otthoni elkülönítésben tartózkodik."

"Mindezeket a számadatokat figyelembe véve döntött úgy a megyei védelmi bizottság, hogy kötelezővé teszik a maszkviselést nyílt zsúfolt helyeken is minden öt évesnél idősebb bihari lakos számára. Azaz most már maszk kell takarja a szájat és az orrot a piacokon, villamos- és buszmegállókban, vasúti pályaudvarokon, vásárokon és minden más zsúfolt helyen."

Március közepétől foglakoztat egy kérdés : Meddig bírjuk a korlátozásokat ?Szerintem létezik az új koronavírus.Eddig nagy vonalakban sikeres volt a védekezés Bihar megyében. Továbbra is védekezek,betartom a hatósági rendelkezéseket,mert jobb választásom nincsen. Sokan vagyunk,akik betartjuk az alapvető rendelkezéseket.Úgy érzem,a mai rendelkezés szakítópróba lehet a számunkra.Eddig is sok áldozatokat hoztunk szinte " zokszó nélkül".A szabadtéri maszkviselés lehet,sokunknál kiveri a " biztosítékot ".Egyre többen támogatják a " nincsen koronavírus " elméletet.Az ígéretek ellenére nincsen ellenanyag,oltás.Talán az év végére,a jövő év elejére ígérik.Bihar megyében nincsen nagy veszély,mint más megyében, de a helyzet drámaivá válhat rövid időn belül.Összefoglalva : bírni kell a korlátozásokat '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése