Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. augusztus 5., szerda

Nagyváradon online aláírásgyűjtés is indult " Vlad Țepeș karói " projekt ellen - Lázadnak a váradiak ?

A győztes bukaresti ötlet a mélygarázs fölötti térre.Beceneve " Vlad Țepeș karói ". Forrás : Mircea Mălan Facebook 

Eddig nem tapasztalt tiltakozást váltott ki Nagyváradon a nemzetközi ötletverseny győztesének a projektje,melyet a Kossuth/Independenței utcai mélygarázs fölötti térre irt ki az önkormányzat. A Krónika Online részletesen beszámol erről a botrányról. Online petíció indult  becenevén Vlad Țepeș karói projekt ellen.Kellemetlen érzést válthat ki a " karók " látványa,mert a Szent László/Unirii téren " akasztófákra emlékeztető " lámpatestek.A dicsért nemzetközi ötletversenyt a Krónika Online " melléfogásnak " nevezi.A nemzetközi zsűri a bukaresti ötletre adta a legnagyobb pontszámot.Lehet az önkormányzat vezetői arra számoltak,a váradiak ezt is "lenyelik ".Könnyen lehet, tévedtek. 

Az Országos Építészkamara szakmaiatlannak ítélte a kiírást. Ennek ellenére Mircea Mălan alpolgármester ragaszkodott a projekthez. A cikkből azt tudjuk meg, uniós pénzből szeretné finanszírozni a projektet, ha nem sikerül, akkor saját költségvetésből fizetnek. 

A jelen pillanatban majdnem 600-an írták alá a petíciót. Lázadnak a váradiak? Végre felébredtek? Ha sokan fogják aláírni, lesz eredménye,ha nem,könnyen kifuladhat az aláírásgyűjtés. Nem elég a Szent László tér kicsúfolása, most jött Karós Vlad.Giccs hátán giccs. Nagyvárad szecessziós város. Ezért kellene ebben a stílusban tervezni városunk átépítését.12 éve az önkormányzat más utakon jár, nem veszi figyelembe sem a várost, sem a váradiakat. Ha ez a botrány nagyot szól, lehet sok szavazatot veszíthet a liberális többségű önkormányzat. Vlad Țepeș karóiról az ország tudomást szerezhet, ha egyre több cikk jelenik meg a sajtóban. Közeledik a helyhatósági választások időpontja. Nagyváradon a PNL ismét megszerzi a kétharmados többséget? Gyorsan kellene lépni az önkormányzatnak a szavazatokért. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése