Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. augusztus 19., szerda

Debreceni Virágkarnevál Bihar megyében a borsi futballpályán és Érmelléken lesz megtartva

Jó hírt olvashatunk az Erdély Online cikkében : "A Nyitott Ablak Európára rendezvénysorozat keretében idén is megérkezik Bihar megyébe néhány, a Debreceni Virágkarneválon fellépő virágkocsi. A helyi szervezők – a Bihar Megyei Tanács és a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) – fontosnak tartották, hogy a többéves hagyomány ne szakadjon meg." Mennyi virágkocsi érkezik ? 3. Hol lehet megnézni ? Augusztus 23-án Mihályfalván, 22-én Nagyváradon ,vagy a borsi futballpályán. Idézetek a cikkből : 


"Debrecen megyei jogú város önkormányzatával és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötött együttműködés alapján az alkotások augusztus 22-én, szombaton a délelőtti órákban érkeznek át a határon, és 23-án estig tartózkodnak Bihar megyében. A három virágkocsi között a hagyományoknak megfelelően ott lesz a Szent Korona és a királyi jogar motívumát ábrázoló kocsi, amely az évek során a legnagyobb népszerűségnek örvendett. A második virágkocsi az eredeti tervek szerint az AKG vállalat részéről egy, a globális felmelegedés veszélyeit ábrázoló motívum lett volna, azonban ahelyett egy szelfiző Vuk-figura fog érkezni az ifjabb korosztályra való tekintettel. A harmadik virágkocsi az intézmények közötti együttműködés szimbólumaként (amelyhez a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat is társult) Szent László lovasszobrát mintázza meg. Szabó József megyemenedzser, főszervező elmondása szerint az alkotás kiválasztásánál adta magát a szent király lovas szobrának a megmintázása, hiszen pontosan 630 évvel ezelőtt, Zsigmond király uralkodása alatt állítottak szobrot Szent László tiszteletére Nagyváradon." 

"A Virágkarnevál megünneplése és a Szent László királyunkra való méltó megemlékezés érdekében Szabó József megyemenedzser alapos egyeztetések után kérvényezte a szombat délelőtti hagyományos nagyváradi helyszínt, erre azonban a mai napig nem kapott írásos jóváhagyást, ezért egy alternatív helyszín előkészítése is zajlik Bors település futballpályáján. " 

"A főszervező ugyanakkor kiemelte, hogy a tavaly megállóként szereplő helyszínekkel való egyeztetés során kiemelten odafigyelnek azokra a szigorú távolságtartási és gyülekezési szabályokra, amelyek a járványhelyzet miatt érvényben vannak." 

"A részletekről egy későbbi időpontban tájékoztatják a közvéleményt a szervezők." 

Legújabb hír az Erdély Online cikkében olvasható. 

"A Bihar megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség, mint a Bihar Megyei Tanács alárendelt intézménye, a Nyitott Ablak Európára szervezőjeként tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Debreceni Virágkarneválról érkező virágkocsik Nagyváradra tervezett bemutatása hosszas egyeztetés után sem tud az eredetileg elképzelt formában megvalósulni a megyeszékhelyen. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal részéről nem bocsájtották ki a szervezési engedélyt, a városháza ugyanis kezelhetetlenek ítélte a koronavírus-járvány elleni védekezést a rendezvényen. A szervezők megértéssel, kellő empátiával és felelősen úgy döntöttek, hogy a Nagyváradra tervezett helyszínt a borsi futballpálya területére teszik át. Az új helyszínre a közegészségügyi hatóságtól, az illetékes intézményektől az engedélyeket megkaptuk, így biztonságban tarthatjuk meg a rendezvényt az új helyszínen, Nagyvárad közelében.

Szombaton, augusztus 22-én a következő programelemek kerülnek megszervezésre: helyszín – borsi futballpálya – 10–14 óra között lehet megtekinteni a virágkocsikat, ezt követően a virágkarneváli menet elindul az Érmellékre. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése