Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. augusztus 17., hétfő

Két lakónegyed főterét fogják felújítani Nagyváradon

 "A nagyváradi önkormányzat fel akarja újítani és át akarja alakítani a nagy városnegyedekben lévő fő tereket. Ezek közül két tér felújítására vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat szavazták meg a pénteki helyi tanácsülésen." - olvashatjuk az Erdély Online cikkben. A két főtér egyike a rogériuszi Magnólia park és a szőllősi/nufăruli negyedben lesz. Idézet a cikkből: 


"A Rogériusz negyedben lévő Magnólia tér felújításának becsült költségvetése 12,1 millió lej, kivitelezési időszak 18 hónap. Ott kicserélik a jelenlegi térburkolatot, helyette gránitból való kockaköveket helyeznek le, és a jelenleg aszfaltozott járdákat is gránitkockákkal burkoljámajd. A terv szerint a Magnólia téren minden fát meghagynak, sőt, 105 új fát is ültetnek. Megmarad a téren álló szobor is, ugyanakkor lesz két játszótér, egy új füves terület, illetve egy új szökőkúis épül oda. A Nufărului úti térkialakítás becsült költségvetése 7,6 millió lej, a kivitelezési időszak 12 hónap. A másik tervhez hasonlóan itt is lesz két új játszótér, 480 négyzetméternyi gyepszőnyeg, gránitköves térburkolás, illetve bicikliutat is kialakítanak." 

Pap István cikkében olvashatjuk Ilie Bolojan polgármester az ellenzéknek adott válaszát : 

"Válaszában llie Bolojan polgármester elmondta, hogy ezekre a beruházásokra uniós forrásokat nyert a város, tehát az erre elnyert összeget amúgy sem lehetne másra elkölteni. "   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése