Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. december 4., kedd

Miért drágább a hőenergia?Vágjunk ki több nyárfát?

Oradea (tot) mai scumpă: De luna aceasta intră în vigoare măriri de tarife pentru orădeni, de la încălzire ÅŸi parcări până la Aquapark ÅŸi Zoo 
Forrás : eBihoreanul 

Sok váradi még nem tudja,drágább lett a hőenergia Váradon.Miért? Stănel Necula a Termoficare / CET igazgatója ezt nyilatkozta,idézem szó szerint : "La un consum de circa 1,4 gigacalorii pentru un apartament de 2 camere, costul încălzirii va fi cam de 300 lei pe lună. Din păcate, preţul gazului a devenit european, dar salariile orădenilor au rămas româneşti"

Nem a PNL a hibás ,hanem Európa,mert ők emelték az árakat.November 28-án a Helyi Tanács szavazta meg a hőenergia emelését.A kétharmad többségű PNL frakció probléma nélkül határozott az emelés mellett.Nem erről volt szó annak idején amikor az új CET /Hőszolgáltató Rt. megépítéséról szavaztak.Azt ígérték,Ilie Bolojannal az élen,hogy Nagyvárad a legolcsóbb gázt veszi,mely azt jelenti,hogy nem lesznek jelentős áremelések.Ez már rég volt,elfelejtettük.

A váradiak ne lepődjenek meg,mert minden szolgáltatás árát emelték.Miért?Mert nem jutna pénz a fejlesztésre.Ezt nyilatkozta Ilie Bolojan : "Majorările de tarife nu plac nimănui. Am ales să facem însă ce trebuie, nu ce dă bine. Dacă am fi subvenţionat aceste servicii din bugetul local pentru ca tarifele să rămână la acelaşi nivel, ar fi însemnat să punem cruce dezvoltării oraşului!"

Bővebben olvashat az ebihoreanul.ro-n. 

Tekintettel arra a problémára,hogy a CET bajban van és többször leáll a second handos turbina,kellene több áldozatot hozni a városért.Az egyik nap a szomszéd arra lett figyelmes,hogy a CET gőzbe burkolózott.Miért?Tudom a választ,de nem írom le,mert nehogy felfigyeljen az a hatóság,mely megbüntette 33.000 lejre a Hőszolgáltató Rt.-t.Az tény,hogy még nincs probléma,mert nincs hideg tél.Ne is legyen,mert a CET nem bírná ellátni a várost. 2019-ben sürgősen kell venni egy új turbinát.Mire gondoltam?Több nyárfát kellene kivágni. Miért? Idézem a Bihari Naplót : 

Kivágták a nyárfákat a váradi Borsi úton 
A Hőszolgáltató Rt. (Termoficare SA) kérésére 36 nyárfát vágtak ki a Borsi úton.

"Sajtóérdeklődésre Emil Benţan, a váradi városháza technikai részlegének munkatársa elmondta: a hőszolgáltató arra hivatkozva kérte a fák kivágását, hogy annak virága (pontosabban a fa magva, mely úgynevezett repítőszőrök segítségével terjed – szerk. megj.) eltömíti az új szűrőberendezéseket." 
Teljes cikk : erdon.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése