Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. december 9., vasárnap

Korrupció nélküli Románia?

Illusztráció. Forrás : szatmárszatmár.ro 

"korrupcióellenes világnapot minden év december 9-én rendezik az ENSZ Korrupció Elleni Egyezményének 2005. decemberi hatályba lépése óta. " - olvasható a Wikipédián. Ezt írja : "Az Egyezmény szerint az ENSZ
"aggodalommal tekintve arra, hogy a korrupció súlyos gondot és fenyegetést jelent a társadalmak stabilitására és biztonságára, aláássa a demokrácia intézményeit és a demokratikus értékeket, az erkölcsi értékeket és az igazságosságot, továbbá veszélyezteti a fenntartható fejlődést és a jogállamiságot”
Lesz egy korrupció nélküli Románia? A jelenlegi helyzet szerint, alighaaligha. A korrupt emberek keményen harcolnak a korrupciót nem támogató emberekkel. Olyan érzésünk lehet mint a Zsoltárok írójának :"Mindnyájan elhajlottak; egyetemben elromlottak, nincs, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy sem."Zsoltárok 14:3/Károli fordítás.

A Prédikátor 4:1 ezt írja :"Viszont látám én mind a nyomorgatásokat, amelyek a nap alatt történnek, és ímé, nyilván van azoknak, akik nyomorgattatnak, könnyhullatások, és vígasztalójok nincs nékik; és az őket nyomorgatóknak kezekből erőszaktételt szenvednek, és vígasztalójuk nincs nékik." Károli fordítás. 

Mi vagy ki az oka a mai állapotokért? 1János 5:19 "Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel." 

Miben vagy kiben reménykedhetünk? Prédikátor 8:12,13 "Bár meghosszabbítja életét a bűnös, aki százszor is vétkezik; mégis tudom én, hogy az istenfélőknek lészen jól dolgok, akik az ő orcáját félik;
A hitetlennek pedig nem lesz jó dolga, és nem hosszabbítja meg az ő életét, olyan lesz, mint az árnyék, mert nem rettegi az Istennek orcáját." Károli fordítás. 

Összegezve : a korrupciót még nem lehet legyőzni.Romániában különösen nehéz .A reményünk Isten lehet .Szépen hangzik a Korrupcióellenes Világnap szó ,de nincs tartalommal megtöltve. Nincs más hátra, várjunk türelmesen egy korrupció nélküli Romániára  ...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése