Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. december 2., vasárnap

Centenáriumi ünnepség volt Nagyváradon

Forrás : denagy. com 

"December elsején, az Erdély és Románia egyesülését kinyilatkoztató gyulafehérvári népgyűlés századik évfordulójáról, Nagyváradon is megemlékeztek. A Bihar megyei Tanács, a polgármesteri hivatal és a prefektusi hivatal által szervezett egész napos ünnepi rendezvény az Egyesülés nevet viselő főtéren zajlott." - írja a Debrecen Nagyváradi Értesítő. Teljes cikk : 
"A centenáriumi rendezvény délelőtt 11 órakor, a Mihai Viteazul szobor megkoszorúzásával kezdődött. A himnusz eléneklése és az ortodox egyházi szertartás után, Florian Bodog szenátor olvasta fel a román kormányfő üzenetét, és Ioan Mihaiu prefektus mondott ünnepi beszédet. Az esemény történelmi jelentőségéről Ioan Horga történész beszélt. A koszorúzást a Nagyváradi Állami Filharmónia kórusának műsora zárta.
A műsort követően katonai parádé zajlott, a gulyáságyúkból pedig 2700 adag csülkös babfőzeléket osztottak ki. A téren felállított színpadon sötétedésig népzenei előadás szórakoztatta a közönséget. Az ünnepi rendezvény, a nagyváradi sétáló utca, Bémer tér, Szent László tér  útvonalon végighaladó katonai fáklyásmenettel és tűzijátékkal zárult."
Forrás : denagy.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése