Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 30., péntek

Víz- és csatornahálózat bővítés

Csütörtök délután a városháza dísztermében úgynevezett azonnali tanácsülés zajlott. Tizenöt előterjesztés szerepelt a napirendi pontok közt, melyek közül 14-et a jelenlevő önkormányzati képviselők egyhangúlag megszavaztak. 

Elfogadták például a víz- és csatornahálózat Borsi úti bővítését célzó, 6,2 millió lej értékű befektetés hatástanulmányának műszaki-gazdasági mutatóit, illetve a Grigorescu-negyedbeli víz- és csatornahálózat bővítését érintő beruházás (az Anghel Saligny, a Thomas Alva Edison és a Straub Ferenc Bruno utcákban) ugyanezen mutatóit, akárcsak azokat az indikátorokat, mely annak az invesztíciónak hatástanulmányából következtek, mely arra vonatkozik, hogy a 4. szám víztelepet védjék meg a szomszédos városi agglomeráció víz okozta beszivárgásaitól.
Ezután több olyan határozattervezet és szakjelentés következett sorban, melyek egyaránt tömbházak hőszigetelésének finanszírozására vonatkoztak annak érdekében, hogy uniós forrásokat lehessen megpályázni a Regionális Operatív Program keretében (a Lăpuşului utca környéke, a Dacia sugárút- December 1. tér- D. Cantemir utca környéke, a Galileo Galilei- Lacul Roşu utcák környéke, valamint A4 és C2 típusú blokkok). Emellett módosítottak korábbi tanácsi határozatokon azért, hogy felüljárós útkereszteződés létesülhessen a körgyűrű és a DN 76-os Nagyvárad-Déva, illetve DN 79-es Arad-Nagyvárad országutak találkozásánál. Végül pedig arról is határoztak, hogy a régi távhőcsatornák használatát megszüntessék, ezek cseréje és korszerűsítése miatt.
Forrás : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése