Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 15., csütörtök

Az elpusztított házak emlékére


Darabont József a következőket írja az albumához : "Már azt sem tudom, örüljek vagy sírjak: újabb, feldolgozatlan filmtekercs került elő a zsákból. A film dobozán nincs felirat, de nagy valószínűséggel (sőt, biztos), hogy 1983 márciusában készültek. És ezen képekre is vonatkozik, hogy: nem egy művészfotó sorozat, ez vádirat, emlékezés, beletörődés, . . . . Mindenki válassza ki a neki megfelelőt. 

Lévén szó dokumentumról, érintetlenül hagytam (csak egyenesítés, esetleg világosítás / sötétítés volt alkalmazva). A képek nincsenek sorrendbe rakva, ahol felismertem a környéket, megjegyzésben hozzáfűztem, a többihez kommentárt írhatnak önök is.
(A gyenge minőségért elnézést)."

A fotók gyenge minőségért megbocsájtunk,mert sok váradinak dokumentum lehet az album.Sok váradi belerokkant vagy meghalt a bánatában amikor jött a buldózer és ledöntötte a ház falait.Később modern blokkokat építettek a házak helyére .Ceauşescu tervében az egész város lebontása szerepelt,mert teljesen új várost akart felépíteni. Közbeszólt 1989,a Diktátor eltűnt a föld színéről ,de a blokkok megmaradtak.Az elpusztított házakra lehet emlékezni,de a fájdalom, a bánat sok váradinak megmarad ..
Fotók szerzője : Darabont József.Forrás :facebook.com 























































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése