Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 28., szerda

Két mandátum jut az RMDSZ-nek

Az RMDSZ két mandátumot szerzett a vasárnapi európai parlamenti választásokon a Romániának járó 32-ből, derült ki a voksok 99,99 %-nak megszámolása után kialakult részeredményekből. 

Az RMDSZ az érvényes voksok 6,3 százalékát szerezte meg a május 25-i EP-választáson, így a jelöltlistájáról Winkler Gyula és Sógor Csaba jelenlegi európai parlamenti képviselők szereztek mandátumot. Kelemen Hunor szövetségi elnök úgy értékelte a történteket: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség részére és az erdélyi magyar emberek számára is siker, hogy két képviselőt sikerült bejuttatniuk az Európai Parlamentbe. Közleményében úgy fogalmazott: az európai parlamenti választásokon elért eredményeink egyrészt a magyarság brüsszeli képviseletét biztosítják, másrészt ismét sikerült bebizonyítani, hogy az RMDSZ háta mögött egy erős, tenni akaró, szülőföldjén megmaradni akaró magyar közösség áll. Megítélésében ugyanakkor Winkler Gyula és Sógor Csaba személyében két olyan erdélyi magyar politikus erősíti a brüsszeli magyar képviseletet, akik már bizonyították: képesek az együttműködésre, a kiegyensúlyozott szakmai munkára, a magyar nemzeti érdek megjelenítésére.
A politikus kijelentette: „azzal bízott meg a közösségünk, hogy megmutassuk értékeinket Európának, és elhozzuk Európát Erdélybe. Az a feladatunk, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek ügye uniós kompetenciává váljon. Azért kell ott lennünk, hogy az Európai Bizottság, vagy az Európai Parlament ne mondhassa, hogy a nemzeti kisebbségek problémáinak rendezése nem tartozik a hatáskörébe. Foglalkoznia kell vele, mert csak így képzelhető el hosszú távú béke és stabilitás”.
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése