Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. május 30., péntek

Elvi beleegyezés társulásra

Elvi beleegyezés társulásra 
Csütörtökön a városházán úgynevezett azonnali tanácsülés zajlott. Az RMDSZ-es tagok tartózkodása mellett elvi belegyezés született arról, hogy az önkormányzat társuljon egy bukaresti céggel. 
Az utolsó napirendi pont arra vonatkozott: a képviselő-testület adja elvi beleegyezését ahhoz, hogy az önkormányzat társuljon a bukaresti Electrocentrale részvénytársasággal annak érdekében, hogy megvásárolhassa a Termoelectricához tartozó CET (Hőerőmű) II aktívumot. Ilie Bolojan polgármester ezt egyrészt azzal indokolta, hogy így szerinte megoldódik egy környezetvédelmi gond, mert a városhoz kerül közel 90 hektárnyi salakos terület, és nem egy kereskedelmi társasághoz, mely ki tudja, hogy értékesítené, másfelől pedig azt hozta fel magyarázatként, hogy a további 50 hektáros telken ipari park létesíthető.
Huszár István RMDSZ-es frakcióvezető-helyettes azt kérte, napolják el a vonatkozó szavazást a következő, rendes havi tanácsülésre. Megjegyezte: fenntartással kezeli az állami ügyleteket, és abban se biztos, hogy megfelelőképpen oldják majd meg a salaktároló problémáját, sőt, az egész befektetést fölöslegesnek tartják. Kérését a román tanácstagok elutasítottak, így szavazás alá bocsátották az előterjesztést, melyet a RMDSZ-sek tartózkodása mellett a testület elfogadott. Utólag Szabó József tanácsos lapunknak elmondta: aggályos találták, hogy kutyafuttában, a polgármester kénye-kedve szerint ilyen hirtelen döntsenek valamiről anélkül, hogy komolyabban kikérték volna ezt megelőzően a véleményüket az ügyben.
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése