Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. július 27., hétfő

Nehéz ma semleges magyar váradinak lenni ?

"Nehéz ma váradinak lenni. Nehéz ma, így vagy úgy kiállni a cél mellett. Nehéz ma látni a célt. Állítólag ötvenezren vagyunk. Vagy negyvenezren? Szinte mindegy. Nehéz eldönteni mit akarunk." - írja Farkas László az Érintőben megjelent cikkében.Feltesz egy kérdést a cikk szerzője :"Lesz e szobra annak, akinek érdeme Nagyvárad alapítása?" Farkas Lászlónak van "rálátása" a váradi magyarság problémáira.Különböző vélemények ütköznek.Az egység távol áll a váradi magyarok között.Cikkében olvashatjuk Széll Sándor Bihar megye tiszteletbeli főszolgabírója cikkét Nagyvárad jelképeiről.Találó Farkas László véleménye :

"Mondom, nehéz dolog most váradinak lenni. Nem is lennénk váradiak, ha nem vitatkoznánk még olyan dolgokon is, amik még csak délibábként lebegnek előttünk. De akkor sem lennénk igazi váradiak, ha nem álmodnánk nagyot, és ha nem próbálnánk meg a lehetetlent is azért, hogy mi és késői utódaink egy Szent László szobrot lássanak a nekünk, ha törik, ha szakad, Szent László téren."

Feltevődött egy kérdés bennem : Nehéz ma semleges magyar váradinak lenni ? Igen.A magyarok Váradon két magyar párt köré csoportosulnak.A legnagyobb baj a számunkra, hogy a két magyar párt képtelen megegyezni egymással ,képtelenek tiszteletbe tartani egymás véleményét.Sárdobálásban jelesek.nem veszik észre,hogy ez egy csapda.Ha megosztva vannak,sokkal gyengébbek,mintha egyesítenék az erőiket.Mindegyik győztes akar lenni.Hamarosan ha a COVID-19 nem szól közbe,hamarosan helyhatósági választások lesznek.Mit tegyen egy semleges állásponton álló váradi magyar?Szavazni fog?Kire?

Azt tapasztalom,hogy nehéz semleges magyarnak lenni Váradon.Kimaradok a "sárdobálásból". Megjegyzem,mind a két magyar pártban vannak remek magyar váradiak.Jó volna egy " tűzszünet ",egy békemegállapodás.Farkas László "délibábként" fogalmazza meg Szent László király szobrát a róla elnevezett térre.Merjünk "nagyot álmodni"?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése