Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. július 28., kedd

Nagyvárad még szecessziós város marad

Jó hírt olvashatunk az Erdély Online cikkében :"A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Nagyváradi Városi Múzeum is befizeti hozzájárulását a szecessziót népszerűsítő nemzetközi projekt megvalósítására. Az erre vonatkozó határozattervezeteket egyhangúlag elfogadta pénteki ülésén a helyi tanács. " Ez azt jelenti, Nagyvárad szecessziós város marad még. Ez írja Pap István :

"Hat ország – Románia, Magyarország, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Szerbia – kilenc szervezete és intézménye, köztük a nagyváradi polgármesteri hivatal vesz részt a Duna Nemzetközi Programban, melynek keretében a felek a Duna-régióban lévő szecessziós építészeti örökséget népszerűsítik különböző projektekkel, tevékenységekkel. A 2022. december 31-ig futó programban a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a vezető partner, a rá eső költség 358.825 euró, ebből 305 ezer euró vissza nem térítendő uniós támogatás, 46.649 euró az állami hozzájárulás, 7.174 euró pedig a város önrésze."

Mi lesz később a városunkkal? Ezt nehéz előre megmondani, mert a bontások és a tűzesetek száma egyre több. Talán, ha a váradiak felébrednek,és összefognak, megmenthetik az értékes épületeket.Valószínűleg a túlbuzgóság beszél belőlem, mert számomra Nagyvárad a legszebb város.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése