Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. július 26., vasárnap

Koronavírus : meghalt a 26. áldozat Bihar megyében - Mit tehetünk?

A pirossal jelzett megyékben száznál több a fertőzés halálos áldozatainak száma.
Forrás : biharmegye.ro

"Bihar megyében vasárnapra újabb 6 személynél mutatták ki a vírust, és egy beteg elhunyt. Országszerte már több mint tíz és félezren kerültek karanténba." - írja a Máté Zsófia a Biharországban. Az eBihoreanul cikkéből azt tudjuk meg,hogy az áldozat 68 éves,több betegségben szenvedett.Ezt a tényt a stirioficiale.ro megerősíti.


A Maszol cikkét olvasva aggódhatunk,mert napok óta növekszik a COVID-19 fertőzöttek száma.Azt láthatjuk,hogy az országban egyre kevesebben tartják be a minimális védekezési rendelkezéseket.A tengerparton készített videókat nézve jogosan aggódhatunk,mert ha a fürdőzők hazajönnek megfertőzve,akkor mi is veszélybe kerülhetünk.

A Főtér cikkében azt olvashatjuk, a Temes megyei Facsád várost karanténba helyezik,mert a koronafertőzöttek száma 47.A város létszáma a hozzátartozó három településsel 3.700. Aggasztó lehet az,hogy betelnek a helyek az intenzív osztályokon,mely azt jelentheti,nem tudnak több súlyos beteget fogadni a kórházak.Ezt történt Kolozsvárott.A Transindex azt írja, három beteget Nagyváradra kellett szállítani.Egyre több ország bezárja a határait előttünk,mert veszélyesek lehetünk.

Mit tehetünk?Tapasztalható egy fokozott félelem a váradiak körében.Sajnos egyre több váradi nem vagy alig védekezik,vagyis nem tartja be a rendelkezéseket.Sokan támogatják " a koronavírus nem létezik " propagandát.Lehet a kormány nem a legjobban kezelte a pandémiát,de ez nem ok arra,hogy abba hagyjuk a védekezést.Sőt,lehet a neheze ezután jön.

Véleményem, a honfitársaink mentalitása miatt vesztésre állunk a COVID-19 elleni harcban.A törvény azért van hogy kijátsszuk gondolkodás eredményeként nem veszik komolyan az alapvető védekezési rendelkezéseket.Azt gondolják,az új koronavírust kitudják játszani.Nem is akarnak tudomást venni,sőt inkább tagadják a létezését.A COVID-19 nem ismer sem istent ,sem embert.Hiába a szakemberek figyelmeztetése.Népiesen kifejezve, "falra hányt borsó".Két hónap volt a csúcs,mert féltek a vírustól és a nagy büntetésektől.

Mit tehetek?Azt amit eddig,betartom a rendelkezéseket.Óriási előnyünk az volt,hogy a többség két hónapig betartotta a rendelkezéseket és mint határ menti megye, a hatóságok jól kezelték a pandémiát.Ezt már múlt időbe lehet érteni,mert egyre többen hagynak fel a védekezéssel.Könnyen lehet,hogy az életünk függ ettől ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése