Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. március 13., kedd

Váradon nem ünnepelnek együtt a magyar pártok március 15-én

A felvétel a tavalyi biharpüspöki megemlékezésen készült 
A felvétel a tavalyi biharpüspöki megemlékezésen készült.Fotó : Bihari Napló

Sajnos 2018-ban sem ünnepelnek együtt március 15-én a magyar pártok Váradon.Az ünnepi megemlékezést külön tartják meg.Úgy látszik az RMDSZ és az EMNP csak a magyarországi parlamenti választás támogatásában tudtak megegyezni.A Bihari Naplóban megjelent cikkben ugyan közös megemlékezést írtak,de ez a gyakorlatban nem érvényes. 

Az RMDSZ ünnepi programja :

"Nemzeti ünnepünk megemlékezési programja a következő: március 11., 12.00 Koszorúzás a várad-szöllősi katolikus templomkertben található emlékműnél; 
13.15 Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál, Váradszentmárton község, Félixfürdő. 
Március 14., 19:00 Márciusi ifjak díjak átadása. Ünnepi előadás: „Zúg március”, előadja: az érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport, az érmihályfalvi Playtime rock zenekar, Koczkás Zsolt, Ifj. Lupsa János és Molnár Árpád Zoltán zenészek, a Szigligeti Színház nagytermében. Március 15., 11.00 Koszorúzás a biharpüspöki világháborús emlékmű parkjában álló kopjafánál; 12.00 Ünnepi istentisztelet a rogériuszi református templomban, ezt követően koszorúzás a harangtorony alatt kialakított emlékhelyen; 14.00 Koszorúzás Rulikowski Kázmér emlékművénél; 14.40 Koszorúzás a Nicolae Bălcescu szobornál; 17.00 Ökumenikus igeliturgia a római katolikus Szent László templomban; 17.45 Koszorúzás és ünnepi beszédek Szacsvay Imre szobránál, majd huszárok vezette zászlós, fáklyás felvonulás a Fő utcán a Petőfi szoborig; 20.00 Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál." 
Teljes cikk : biharinaplo.ro 

Az EMNP ünnepi programja : 

Egy Váradi fényképe. 
Forrás : Facebook (EMNP szimpatizáns jóvoltából)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése