Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. március 29., csütörtök

Szent László városa az én városom – 2018-ban is.Meddig bírja Tóth István?

A fotópályázat részleteit Pető Dalma, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető alelnöke és Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület elnöke ismertette 
A fotópályázat részleteit Pető Dalma, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető alelnöke és Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület elnöke ismertette

"A Szent László városa az én városom! fotópályázat keretében ismét Nagyvárad legjobb amatőr fotósát és a városról készült legnépszerűbb online fotót keresik. A szervezők ismertették a részleteket." - írja János Piroska a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"Az RMDSZ nagyváradi szervezete az Euro Foto Art Egyesülettel közösen második alkalommal hirdeti meg a Szent László városa az én városom! elnevezésű fotópályázatot. A címek megszerzése érdekében minimum egy, maximum három darab, jó minőségű képpel lehet nevezni oly módon, hogy azt/azokat a nagyváradi RMDSZ e-mail címére küldik (nagyvaradirmdsz@yahoo.com), megadva a pályázó pontos nevét, telefonszámát, fotójának címét (ha van ilyen), illetve pár mondatban megfogalmazva azt, hogy mit jelent számára Nagyvárad, mit szeretne fotóival elmondani. Fontos továbbá, hogy a lefényképezett látványosság felismerhető legyen. A kép minimális korrekciója megengedett (a szín és kontraszt javítása), elhanyagolandó azonban a kép klónozása, vagy speciális retusáló programok használata. A képeket április 4–15. között várják. A tavalyihoz képest a szervezők apróbb változtatásokat eszközöltek, így ebben az évben a verseny két síkon, offline és online „módon” fog zajlani: a Legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018 címet az kapja, akinek a nagyváradi RMDSZ Facebook-oldalán létrehozott albumban közzétett fotója április 16–22. között a legtöbb like-ot kapja. A Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018 címet az elfogadott képek arányában egy háromtagú szakmai zsűri fogja odaítélni: Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke, Schönberg Gréta grafikus, a Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2017 díj nyertese, és Morvay Szabó Edina fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület tagja. A képek beküldésével a pályázó automatikusan mindkét kategóriában indul.


Díjak
A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018 kategóriában az első három legtöbb like-ot összegyűjtő pályázó Tóth István felajánlásának köszönhetően május 2-tól kezdődően egy ingyenes, magyar nyelvű, egy hónapos fotótanfolyamon vehet részt, míg a Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018 cím elnyerője egy digitális fényképezőgéppel gazdagodhat. A díjak átadására a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében, május 11-én kerül sor, 18 órától a Vilidár István Stúdiógalériában (nagyváradi vár, C épület), ahol a beküldött képekből álló kiállítást is megnyitják.
A fotópályázattal a szervezők a város szépségére szeretnék felhívni a figyelmet, arra a szépségre, amelyről bár mindenki tud, de a mindennapi rohanásban sokszor elmennek mellette anélkül, hogy észrevennék. A rendszeresen megszervezendő fotópályázat anyagát pedig érdemes megőrizni, hiszen az komoly anyagot jelent, amelyből az évek során akár egy album is születhet – jegyezték meg a szervezők."
Forrás : erdon.ro 

Meddig bírja Tóth István ezt a nagy tempót?Nagyon aktív életet élt 1989 előtt is és utána is.Alig van néhány "régi vezető" aki megmaradt a forradalom után is a posztján.Egyik kivétel Tóth Sándor,aki vezette és vezeti a Nyomdaklubot és a Tavirózsa fotóklubot.Nyugdíjas létére kiállítást szervez,irányít,tanácsokat osztogat.A múltját többen kifogásolják,mert köze volt az elvtársakhoz.1989 után sem állt le,vagy nem húzódott vissza,mert szereti a munkáját.Az ilyen nagy kaliberű vezetőnek kellett a család támogatása,melyet meg is kapott.Nagyvárad köszönhet neki egy 10.000 eurós magángyűjteményt a fotó múltjáról.Fotó tanfolyamokat szervez,fotósokat képez.Miért írok róla pozitívan?Mert van egy emlékem az 1980-as évekről.A munkatársakkal kirándultunk egy közkedvelt helyre a Leșu gáthoz.Köztünk volt egy fotós a Tavirózsa fotóklubtól.Először bemutatkozott,majd átadott egy borítékot az igazgató elvtársnak/úrnak,aki nagy örömmel bontotta ki.Kiderült,Tóth Pista küldte az igazgatónak,aki tagja volt a fotóklubnak.Nem is kell mondjam,hogy a legjobb kiszolgálásnak örvendtünk,mert értékes anyagot kapott a fotózáshoz az igazgató Tóth Pistától.Hol nem ismerték Tóth Pistát?

Toth Stefan fényképe. 
Tóth István.Forrás : Facebook

Hosszú életet kívánok jó egészségben '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése