Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. március 13., kedd

Új passzázs, megújuló híd Váradon


A Baross híd és a Sztaroveszky út csomópontját át fogják alakítani
A Baross híd és a Sztaroveszky út csomópontját át fogják alakítani

"A nagyváradi helyi tanács tegnapi rendkívüli ülésén szavazták meg a Sztaroveszky út és a Strand fasor kereszteződésében építendő közúti aluljáró építésére és a Baross híd felújítására vonatkozó tervezeteket." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"A tegnap előterjesztett két projektet már ismertette a múlt héten Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere. Mint arról tehát már beszámoltunk, a Sztaroveszky (Magheru) út, valamint a Strand sétány és Széchenyi (Traian) park kereszteződésében építendő aluljáró teljes hossza a lehajtókkal együtt 224 méter, maga a föld alatti rész 32,33 méter lesz, ennek magassága 3,40 méter, szélessége 7,60 méter lesz. A tegnap megszavazott műszaki-gazdasági mutatók szerint a kétsávos aluljáróban két biztonsági járda lesz a különböző karbantartási munkálatokat végző dolgozók számára. A gyalogos forgalom továbbra is a Sztaroveszky gyalogos aluljárón fog zajlani, melyet felújítanak a közúti aluljáró építésével egy időben. Ennek a beruházásnak a költségvetése 17,8 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak tizenöt hónap.


Baross híd
A Baross hidat felújítják, és egyben át is alakítják úgy, hogy a mostani, menetirányonkénti két közúti sáv helyett három-három közúti sáv lesz. A két új sávot úgy alakítják ki, hogy a híd két oldalán lévő, egyenként 5,20 méter széles járdákat 2,5 méteresre szűkítik, ugyanakkor megmaradnak a hídon a közúttól elválasztott villamossínek. Az átalakítás után a Baross hídról megállás nélkül lehet majd letérni a Bunyitay Liget felé, mint ahogy a Széchenyi tér felől is megállás nélkül lehet majd ráhajtani a Baross hídra. Ennek a beruházásnak a költségvetése 8,4 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak kilenc hónap. Mindkét beruházást uniós forrásokból kívánja megvalósítani a város. A közúti aluljáró, valamint a hídfelújítás műszaki-gazdasági mutatóiról szóló határozattervezeteket a liberális frakció igen szavazataival fogadta el a helyi tanács, az RMDSZ- és a PSD-frakció tartózkodott." 
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése