Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. március 15., csütörtök

Erdélyben együtt,Váradon külön ünnepelnek hervadt kokárdával az magyar pártok március 15-én

 
Forrás : kronika.ro 

A váradi magyarság történetébe az lesz beírva,hogy 2018-ban külön ünnepeltek március 15-én.Miért ?Mert a két magyar párt vezetőinek nem sikerült megegyeznie a közös ünnepi megemlékezések megszervezésében.A váradi magyarnak el kell döntenie,hogy vagy az RMDSZ,vagy az EMNT ünnepi megemlékezésén vesz rész.A harmadik megoldás,elmegy a budapesti Békemenetre.A negyedik megoldás,otthon marad,nem megy sehová.

Képtalálat a következőre: „hervadt kokárda” 
Forrás : koltogeto.blog.hu 

Nagyváradon elhervadt a kokárda,mert nem megfelelően használják.Az egység helyett jellemző a széthúzás.Az árvíz miatt Kovászna megyében létrejött az egység,mert egymáson segítenek a magyarok,nem számít a pártpolitika.Mentik egymás életét és javait.

Krónika cikkében ezt olvashatjuk : "Miközben Erdély-szerte számos településen közösen szerveznek ünnepségeket a március 15-i nemzeti ünnepen a magyar politikai szervezetek, önkormányzatok vagy a civilek, Nagyváradon idén is két külön ünnepség közül választhat a magyarság." 

Milyen okokkal igazolják? Zatykó Gyula ezt nyilatkozta a lapnak : Évek óta erre törekszünk, de amíg valaki kizárólagosságot kér a szervezésből, ez nehezen megoldható. Egyenlő jogú partnerként kellene szervezzük a március 15-i rendezvényt, de sajnos ezt mai napig nem tudtuk elérni.” 

Szabó Ödön : Az EMNP úgy döntött, hogy külön ünnepel. Nem voltak kizárva ebből a programból." 

Igen,Váradon elhervadt a kokárda ebben az évben.Az egyik pártnak a vezetője Várad és Biharkeresztes , a másik Várad és Bukarest között ingázik.Nincs idejük,hogy elüljenek testvéri hangulatban megbeszélni a váradi magyarság ügyeit.A háttérben Ilie Bolojan dörzsöli a kezét,mert ez a helyzet neki jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése