Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. február 21., szerda

Újabb vita a telekfelajánlásokról

Vita alakult ki a telekfelajánlásokról a nagyváradi tanácsülésenA szerző felvétele 
Vita alakult ki a telekfelajánlásokról a nagyváradi tanácsülésen
A szerző felvétele

"A nagyváradi helyi tanács február 15-i, csütörtöki ülésén is vita kerekedett abból, hogy a város telekfelajánlásokhoz köti azt, hogy megadja a kérvényezőknek az építkezési engedélyt." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"A nagyváradi helyi tanács legutóbbi, február 15-iki ülésének napirendjén is szerepelt néhány határozati javaslat, melyekben a telektulajdonosok felajánlják a városnak telkük egy részét, hogy azon „közút” létesüljön. Ezek kapcsán Mariana Blaga szociáldemokrata párti (PSD) helyi tanácsos kérdést intézett Antonia Buruianahoz, a város főépítészéhez, afelől érdeklődve, hogy valóban telekfelajánlásokhoz köti-e a főépítészi hivatal azt, hogy kiadja az építkezési engedélyt. A megszólított már épp szólásra emelkedett, amikor Ilie Bolojan polgármester ragadta magához a szót, és kifejtette, hogy amíg ő polgármester lesz, addig ugyanígy fognak eljárni. „Az igaz, hogy nem kellemes, hogy amikor megvásároltál egy telket egy félig fejlett övezetben, a városrendezési szabályzat egy másfajta utcafrontot ír elő számodra, mint amit előzőleg elképzeltél, és nem kellemes 2-3 méterrel hátrébb húzni a telekhatárt” – fogalmazott Bolojan. A polgármester kifejtette, hogy ha a telektulajdonosok nem ajánlják fel telkük egy részét útszélesítés céljából, akkor a városnak közpénzből kellene kisajátítania a telkeket. „Nem tartom normálisnak azt, hogy a város kiépítse a közműveket, megépítse és kiszélesítse az utcát, és még adjon 500 ezer eurót is azért, mert az út érinti valakinek a telkét”. A polgármester az Izvorului utcát említette negatív példaként, ahol olyan szűk az út, hogy amennyiben két szemből jövő autó találkozik, az egyiknek fel kell hajtania a járdára.

Kettős mérce
A polgármester kettős mércével vádolta az RMDSZ-es és a PSD-s tanácsosokat, hiszen, mint elmondta: „amíg hatalmon voltak, addig megszavazták az összes telekfelajánlást, mióta nincsenek hatalmon, nem szavazzák meg.” Ezt követően felkérte a liberális tanácsosokat, hogy akkor is szavazzák meg a telekfelajánlásokra vonatkozó tervezeteket, amikor ellenzékben lesznek, az RMDSZ és a PSD frakciót pedig arra figyelmeztette, hogy emlékezzenek erre a vitára akkor, amikor majd hatalomra kerülnek.
A hosszas vita után a telekkisajátításokra vonatkozó tervezeteket a liberális frakció igen szavazataival fogadták el, az RMDSZ és a PSD nemmel szavazott."
Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése