Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. február 17., szombat

Miért nem adományozok telket a Polgármesteri Hivatalnak?

A Bihar Megyei Tanács, mint paraván 
Helyi Tanács ülése.Forrás : erdon.ro

Miért nem adományozok telket a Polgármesteri Hivatalnak?Mert nincs telkem.A blokk lakrészemen szerepel terület,de abból sem adományozok,mert nincs szándékomban építkezni. Bolojan vezetésnek egyik legnagyobb dobása lett, az önkéntes telek adományozás.Nem legális,de ha egy váradi építkezni szeretne,a telkének egy részét a Polgármesteri Hivatalnak " kell adományozza".

Ilie Bolojan a "markába tartja " Nagyváradot,mert az övé a hatalom.Bármit megtehet,a többségben levő PNL tanácsosok megszavazzák.Ezt történt a Helyi Tanács ülésén.A polgármester úr nem szereti a kritikát,különösen ha az RMDSZ-től jön.Idézek Pap István cikkéből :

"A csütörtökön lezajlott nagyváradi helyi tanácsülésen már maga a napirend vitát szült, ugyanis Kirei Melinda, az RMDSZ-frakció vezetője azt kérte, hogy vegyék le a napirendről a telekfejelánlásokra vonatkozó tervezeteket, hiszen már több polgár pert nyert a város ellen, amiért utóbbi a telek egy részének felajánlásához köti azt, hogy megadja-e az építkezési engedélyt. Ilie Bolojan polgármester felszólalásában jelezte: akik úgy érzik, hogy igazságtalanság éri őket, azok előtt nyitva áll a lehetőség, hogy bepereljék a várost, de az önkormányzat nem utasíthatja el azt, ha valakik önként felajánlják telkük egy részét a városnak." 
Teljes cikk : erdon.ro 

Keményebben fogalmaz Dan Simai a Bihoreanul napilapban : 


Bolojan o ţine pe-a lui: 'Când au fost la guvernare, PSD şi UDMR au votat toate donaţiile de terenuri' 
Ilie Bolojan.Forrás : ebihoreanul.ro

" În cadrul şedinţei ordinare de joi consilierul PSD Mariana Blaga a cerut lămuriri dacă municipalitatea va continua să încurajeze donaţiile în condiţiile în care tot mai mulţi orădeni care refuză să renunţe la teren câştigă procese în instanţă, aşa cum a scris şi BIHOREANUL recent.
Deşi consilierul a cerut un răspuns arhitectului şef al oraşului, Antonina Buruiană, care îşi căuta cuvintele, acesta a venit din partea primarului Ilie Bolojan. "Cât voi fi eu primar, voi susţine câteva chestiuni legate de consecvenţă şi de dezvoltarea oraşului. E adevărat că nu este plăcut ca în momentul în care ţi-ai cumpărat teren într-o zonă pe jumătate dezvoltată regulamentul de urbanism să îţi impună un aliniament stradal care nu e identic cu ce ţi-ai imaginat şi nu e plăcut să cedezi din teren pentru o retragere de 2-3 metri, dar există raţiuni de dezvoltare pe care indiferent cine va fi în Primărie va trebui să le respecte", a spus edilul."
Bolojan válasza : 
"Bolojan a spus că în zonele în care proprietarii refuză să facă donaţii de terenuri procesul de urbanizare va fi încetinit. "Ne vom duce să investim unde randamentul investiţiei e mai mare"." 
Teljes cikk : ebihoreanul.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése