Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. február 25., vasárnap

Barokk kori időutazás a felújítás alatt álló nagyváradi püspöki palotában- Ami kimaradt a cikkből

"A szó szoros értelmében a pincétől a padlásig zajlik a felújítási munka a nagyváradi római katolikus püspöki palotában. A munkálatok két hónapja rajtoltak el, ebből az alkalomból hívta meg a püspökség a sajtót az építőtelep bejárására."-írja Bálint Eszter a Krónikában.

"Nemcsak a természet tavaszi megújulását hirdetik idén a nagyváradi bazilika kertjében pompázó hóvirágok: kívül-belül megújul a római katolikus püspöki palota is. A munkálatok két hónapja rajtoltak el, ebből az alkalomból hívta meg a püspökség a sajtót az építőtelep bejárására. Ha a főkapun lépünk be a templomból és a palotából álló, Délkelet-Európa legjelentősebb és legösszetettebb barokk épületegyüttesének udvarára, még semmi sem utal arra, hogy mekkora munka zajlik bent és a déli szárnyon. Belépve az előcsarnokba viszont rögtön szembetűnik, hogy legutóbbi ottjártunk óta eltűntek az addig mindent betöltő, bedobozolt múzeumi tárgyak, mint ahogy az első emeleten is egyre nagyobb tér áll a püspökség és így a felújítást végző cég rendelkezésére. De ne fussunk ennyire előre. A csütörtöki sajtóbejáráson Böcs­kei László megyés püspök, Matuz Zsolt projektmenedzser és Emődi Tamás építész, a projekt szaktanácsadója fogadta a kíváncsi újságírókat."
Teljes cikk : kronika.ro

Nagyszerű cikket olvashatunk Bálint Eszter tollából.Többször elolvastam a cikket.Végül rájöttem mi hiányzik.Az munkálatokat végző cég neve.A helyi sajtó megírta,de Bálint Eszternek nem mondták el.A cég neve,Abed Nego.Miért híres a cég?A Polgármesteri Hivatal "házi " cége.Az egyik leghíresebb munkájuk,a Kálvária domb átalakítása,mely az első hóolvadásig bírta.A helyreállítási munkálatokat nem az Abed Nego cég fizeti,hanem a váradiak.Remélem,jobb minőségi munkát fognak végezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése