Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. február 16., péntek

Bocsánatkérésre kényszerült a miniszterelnök az „autistázása” miatt - Milyen szinten van a román politikai elit?

 
Forrás : foter.ro

 Miért kellett bocsánatot kérni a miniszterelnöknek?A válasz : "A kormányfő csütörtökön este az Antena 3 hírtelevízióban azt mondta, átlátható viszonyt akar az európai vezetőkkel, Monica Macovei európai parlamenti képviselő, volt igazságügy-miniszter pedig sok rosszat tett Romániának a viselkedésével, és azzal, hogy „beárulta a saját országát” az Európai Parlamentben, amikor azt kérte, hogy az igazságügyi törvény miatt a másik 27 uniós tagállam ítélje el Romániát. A kormányfő autistának bélyegezte azokat, akik „félretájékoztatják az EU-t annak ellenére, hogy tudják, mi az igazság”." - írja a Főtér. 

Egyes politikai elemzők szerint azért került ilyen nehéz helyzetbe a miniszterelnök,mert szabadon beszélt.Ha olvasta volna,akkor talán nem mondott volna ilyen sértő kifejezéseket. Ezért felelnie kell az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál február 20-án.Alig lett kinevezve,máris botrányhős lett.9.000 autista gyereket és azoknak családtagjait sértette meg.Még friss az előző miniszterelnök sértő kifejezése a székely autonómiát illetően. Micsoda felháborodást keltett,de meg lett bocsájtva,mert elnézést kért Tudose.

Kerestem Viorica Dăncilă életrajzában, azt hogy van gyermeke.Választ nem kaptam.Ha mint szülő mondta,akkor nagyon súlyos a vétke,mert ilyet nem mondhat.Lehet Teleorman megyében alacsony az etikai szint,de jelenleg Románia miniszterelnöke.

Mi az autizmus?A Wikipedia ezt írja : "Az autizmus spektrumzavar (a kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van) egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. Bár az eredete ismeretlen, a genetikai tényezők fontosnak tűnnek. Okait jelenleg is kutatják." 

Felvetődik egy kérdés : Milyen szinten van a román politikai elit?Ha kiegyensúlyozottan tekintünk vissza mi történt a politikai elittel 1989 óta,azt állapíthatjuk meg,hogy egyre alacsonyabb.Nem mintha magas lett volna a szintjük,hanem ahhoz képest is romlik.Azt is meg lehet állapítani,hogy szándékosan neveznek ki gyenge képességű minisztereket,mert lehet vezetni őket.Pár évvel ezelőtt színre lépett egy kalandor Teleorman megyéből,aki élet-halál ura akar lenni.Talán tanúi vagyunk a végső támadásának,de ki tudja mi fog történni még.Féllábba a börtönbe van,és kétségbeesetten megpróbálja menteni magát és a fiát,valamint az összes "barátját".Egy év alatt három kormány.Micsoda teljesítmény.A Dăncilă kormányban sok a gyenge képességű miniszter.Egyre többször hibáznak.Ma is voltak tüntetni a fizetés miatt.A nagy ígéretek ellenére alig nőtt ,ha nőtt a fizetés és a nyugdíj.Várhatunk tőlük jót?Személyesen nem várok semmi jót.A remény is pislákol,mert a román politikai elit egyre gyengébb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése