Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. február 25., vasárnap

Magyarázat a fakivágásokra - Minden fa veszélyben van Váradon?

Magyarázatot adott a fakivágásokra a Közterület-fenntartó Vállalat 

"Az elmúlt időszakban a sajtóban több tudósítás jelent meg arról, hogy a nagyváradi Rulikowski temetőben indokolatlanul vágtak ki több fát. Ezekre a tudósításokra közleményben reagált a temetőt üzemeltető Közterület-fenntartó Vállalat. A dokumentumban az áll, hogy a fakivágások minden esetben azoknak a polgároknak a kérésére történtek meg, akik kifogásolták, hogy a hozzátartozójuk sírja mellett kinőtt fa megrongálja magát a sírt. Ugyanakkor a nagyváradi helyi tanács által elfogadott, a Rulikowski Városi Temető működési szabályzatának 88. számú cikkelye tiltja is a faültetést a sírok mellett éppen annak érdekében, hogy megelőzzék a sírok megrongálódását.

Már a csemetéket
A közleményből kiderül az is, hogy a sírok között nőtt, kifejlett fákat csak ipari alpinisták tudják biztonságosan kivágni, ennek költsége azonban 2500–2800 lej darabonként, ezért született az a döntés, hogy már a csemetéket kivágják, mert ezt el tudják végezni a temetőgondnokság dolgozói is. A fakivágások mellett a Közterület-fenntartó fákat fog ültetni a temető sétányai mentén. A faültetés idén tavasszal kezdődik, áll a közleményben." 

Forrás : biharinaplo.ro 

Ha jól értelmezem,Nagyvárad vezetősége " észhez tért",mert védekezik.Sok váradinak feltűnt a sok fakivágás az utóbbi években.Az újságírók hazugságon kapták őket,mely nem nagyon tetszik az uraknak. Andrica úr szánalmas magyarázattal állt elő,mely szerint "a fakivágások minden esetben azoknak a polgároknak a kérésére történtek meg, akik kifogásolták, hogy a hozzátartozójuk sírja mellett kinőtt fa megrongálja magát a sírt. " 

Hol vannak azok a polgárok?Andrica úr erről nem mondott semmit.A város vezetősége bármit tehet,mert övéké a hatalom.Szánalmas magyarázatokkal próbálják megindokolni a favágásokat.Először a favágás,másodszor az engedély,harmadszor facsemete ültetés.Ez a taktika.Nem írom tovább a véleményemet,mer a polgármester úr össze húzza a szemöldökét,mely nagyon rossz előjel.Ha ilyen gyorsan haladunk a favágásokkal,akkor minden fa veszélyben van Váradon.

U.I.
Mi van akkor ,ha egy váradi vág ki engedély nélkül egy fát?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése