Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. február 24., szombat

Sikerült megegyezni az OTL-nél

Sikerült megegyezni az OTL-nél 

"Hosszas huzavonát követően megegyezés született az új kollektív munkaszerződés tartalmáról a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezetősége és szakszervezeti vezetők között." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Közérdekű hír,mely érint sok váradit ' 

"Az elmúlt időszakban kiéleződött az ellentét a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatósága és a dolgozók érdekeit képviselő szakszervezet között, olyannyira, hogy utóbbi sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben nem sikerül megegyezésre jutni az új kollektív munkaszerződésről. Az utolsó tárgyalások szerda délután, illetve csütörtök délelőtt zajlottak le, és mint azt Romeo Nica, az OTL gazdasági igazgatója elmondta, sikerült megegyezni, noha az új kollektív munkaszerződés szövege még nem volt megfogalmazva. Éppen ezért, mint mondta, konkrétumokat nem kíván elárulni mindaddig, amíg a szerződést alá nem írják, de hozzátette, hogy ez legkésőbb a mai napon várható.

Fizetésemelés

Annyit azért mégis sikerült megtudnunk tőle, hogy a megegyezés értelmében gyakorlatilag mindenki fog fizetésemelést kapni a vállalatnál, igaz azt nem árulta el, hogy mekkora mértékű lesz ez az emelés. Elmondta, hogy a legnagyobb fizetésemelésnek a villamos- és buszvezetők örvendhetnek a szerződés aláírása után, őket a szerelők követik majd a fizetésemelés mértékének a tekintetében. Az elárusító bódék dolgozóinak fizetésemelése ennél valamivel kisebb mértékű lesz, a legkisebb fizetésemelést pedig az adminisztratív személyzet kapja. Nica azt is elárulta, hogy a tárgyalások során megegyeztek a szabadság- és a szabadnapok ügyében is. Mint azt már megírtuk, a régebb óta a vállalatnál dolgozó munkavállalóknak egy évben több mint harminc szabadságnapjuk van, és a vállalat vezetése úgymond visszavásárolná ezeknek a szabadságnapoknak egy részét, azaz külön összeget fizetnének minden egyes olyan ledolgozott munkanapért, amelyet a szabadságból vonnának le. Romeo Nica ennek kapcsán elmondta, hogy a dolgozók a törvény értelmében nem mondhatnak le a szabadságnapjukról, ezért ezeknek a napoknak egy részét át kell tenni a szabadnapokhoz, és mint Nica kifejtette, így a dolgozóknak lehetőségük lesz választani, hogy kiveszik-e szabadnapjaikat, vagy ledolgozzák azokat. Végezetül kérdésünkre válaszolva Nica elmondta, hogy a szerződés aláírása után elviekben az elkövetkező egy-másfél évben nem kellene arra számítani, hogy az OTL dolgozói sztrájkot hirdetnek." 
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése