Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. február 27., csütörtök

Interjú Emődi Tamás építésszel : van városrendezési terv,lesz emeletráépítés a belvárosban és bontani fognak a Vámház utcában

Forrás : erdon.ro 


Mi lesz Váraddal?Aggódjunk ?Emődi Tamás építésszel készült interjú,mely a Bihari Napló online oldalán olvasható, megtudhatjuk, hogy létezik egy városrendezési terv,melyből sok jó nem származhat.Gondolok itt erre a mondatra,"Vagyis ezeknek az épületeknek a jellegét nem lehet megbontani, de egyes esetekben akár az emeletráépítés is elképzelhető, ilyenek például a modernista épületek". Világos beszéd.Ezért vannak építkezések a belvárosban?

Mi a helyzet bizonyos épületekkel?"Végezetül vannak az ún. agresszív épületek, ezek olyan ingatlanok, amelyek jelentős mértékben elütnek az épített környezetüktől, mint amilyen az ortodox katedrális vagy a Körös (Vladimirescu) utcai toronyház, említette a példákat Emődi." 

Bontani fognak a Vámház utcában?Igen.Ennek a hírnek nem fognak örvendeni az érintettek.Idézek a cikkből : 

"A szakemberrel zajlott beszélgetés során nem kerülhettük meg a Vámház (Sucevei) utcára vonatkozó elképzeléseket. Ennek kapcsán Emődi Tamás kiemelte, hogy az utca négy sávosra szélesítése már a 2016 óta érvényben lévő Általános Városfejlesztési Tervben is benne van. Az elképzelés szerint a Vitéz (Decebal) utca, a Rhédey-kert és a Ghillányi (Cantemir) út által alkotott belső közúti gyűrűt hoznának létre. Ezzel az a cél, hogy tehermentesítsék a belváros forgalmát, „mert most a közlekedés szempontjából a belváros egy katasztrófa” – fogalmazott a szakember. Emődi Tamás hozzátette, hogy azért esett a választás a Vámház utcára, mert műemlékvédelmi szempontból a legkevesebb pusztítással jár majd ennek az utcának az átalakítása, ugyanis ott túlnyomórészt értéktelen épületek vannak." 

Kik állhatnak a botrányos értesítés mögött?Az interjúból megtudhatják,hogy miért esett a választás a Vámház/Sucevei utcára.Várhatják,hogy hamarosan megjelennek a Vámház utcán a buldózerek,mert „mert most a közlekedés szempontjából a belváros egy katasztrófa”. 

Ezt írta a Bihari Napló 2016-ban : 


"A tanácsülés végén arra a kérdésünkre, hogy a Vámház (Sucevei) utca melyik oldalát fogja érinteni az utcaszélesítés, Ilie Bolojan azt emelte ki, hogy az általános fejlesztési tervnek egyelőre semmilyen konkrét hatása nem lesz az ott lakókra nézve, azon kívül, hogy építkezési engedélyt csak az új nyomvonal betartásával kaphatnak, különben is az utcaszélesítést csak azt követően lehet majd végrehajtani, miután elfogadnak egy övezeti városfejlesztési tervet. Majd hozzátette, hogy az állatkert felől haladva az utca jobb oldalát érinti majd valószínűleg az utcaszélesítés."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése