Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. február 25., kedd

A hivatalos választ megkapva meg nyugodnak a kedélyek a Vámház /Sucevei utcában?

Forrás : erdon.ro 


"Többen is megkeresték lapunkat az elmúlt napokban annak kapcsán, hogy a váradi önkormányzat a belvárosi helyi városrendezési tervbe is beemelte a Vámház (Sucevei) utca lebontásának a tervét. A lakók egy része azt gyanítja, hogy valójában telekspekulánsok áldozatai lesznek. Az illetékesek nyugtatják a kedélyeket." - írja Pap István a Bihari Napló online cikkében. Mi lehet a háttérben ?Az önkormányzat lejáratása ,vagy egy puhatolózás, lemérve a lakosok véleményét? Az tény ,hogy az értesítést egy szőke hölgy adta át a Vámház utcában .Ha nem hivatalos az eljárás ,akkor a rendőrségnek kellene lépni .A cikk megjelenése után lecsillapodnak a kedélyek a Vámház utcában? Olvashatja a hivatalos választ. Idézek a cikkből : 


"Eugen Pănescu, a belváros helyi rendezési tervét elkészítő Planwerk cég képviselője, a terv kidolgozásának a koordinátora elmondta, hogy a kisajátítási stratégia az önkormányzat feladata, mindazonáltal egy kisajátítás során, ha a megmaradó parcellára lehet építeni, akkor azt a részt nincs miért kisajátítani. Mint mondta, a tapasztalatai szerint csak akkor szokták kisajátítani a teljes telket, ha a tulajdonosnak megmaradó telekrész olyan kicsi, hogy arra már nem lehetne építkezni. Ugyanezt az álláspontot erősítette meg Cristian Popescu, a nagyváradi kisajátításokat lebonyolító Ingatlankezelő Igazgatóság helyettes vezetője is: „Kisajátításkor csak annyi telket veszünk el, amennyire szükség van a beruházáshoz, nem az egész telket”. Popescu megismételte azt, amit Eugen Pănescu is mondott, azaz, ha a kisajátítás után olyan kis méretű telek marad a tulajdonosnál, amivel már nincs mit kezdenie, akkor azt a telekrészt is megveszi a város."


Megjegyzés : A hivatalos értesítést valakinek alá kell írni dátummal .Ez nincs azon az értesítésen ,melyet a Vámház utcaiak kaptak .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése