Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. február 24., hétfő

Koronavírus : ne essen pánikba,mosson kezet sokszor ,vagy kenje be magát szentelt olajjal.

 
Forrás : foter.ro 

Már a csapból is a koronavírus folyik.Az összes hírekbe szinte az első helyen szerepel.A félelem általánossá vált.December végétől Kínából érkező híreket olvastuk ,ezen a héten az olaszországi eseményeket figyeljük.Van rá okunk,mert a jelenlegi statisztika szerint négyen haltak meg koronavírus miatt Olaszországban.Több helyen karanténba helyezték a lakosságot. Nincsen világjárvány,de a félelem fokozódik nálunk,pedig még Romániában nincsen koronavírussal fertőzött beteg. 

A Főtér cikkében olvashatjuk a legfrissebb híreket a koronavírusról,valamint azt,hogy hogyan tudunk védekezni.Megjegyzem,hogy a mai nap kaptam egy telefonhívást az egyik ismerőstől,aki a családjával együtt vasárnap este érkezett meg Olaszországból.Az elmondása szerint tünetmentesek,a borsi határátkelőn megvoltak vizsgálva,és karanténba lettek helyezve.A napokban szakorvos fogja megvizsgálni őket.Kérte,ne látogassam meg ameddig végleges diagnózist nem fognak felállítani.Ne essen pánikba senki,addig ameddig biztosat nem tudnak. 

Hogyan lehet védekezni?A Digi24 csatornán 10 tanácsot olvashatunk, melyeket jó ha betartunk.Az első,mossunk sokszor kezet.Idézek a Főtér cikkéből : 

"Pánik helyett fogadjuk meg az ortodox egyház javaslatát, és kenjük be magunkat szentelt olajjal."

Mi a helyzet Nagyváradon és Bihar megyében? A Bihari Napló online cikkében a következőket olvashatjuk : 

"Az Olaszországból érkezők között nagyváradiak is átkeltek vasárnap éjszaka a határon – köztük négy váradi diák és két kísérő tanáruk, akik a velencei karnevál kedvéért utaztak el. Nekik szintén azt tanácsolták, hogy két hétig maradjanak otthon. A borsi vámon keresztül érkezők között eddig nem találtak olyan személyt, aki a fertőzés bárminemű tünetét produkálná. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság egy nonstop elérhető telefonszámot tett közzé a lakosok számára annak érdekében, hogy ezen keresztül jelezzék, ha a koronavírus bármely tünetét észlelnék magukon, illetve ezen a számon értesítsék az illetékeseket arról, ha valamely veszélyeztetett térségből érkeztek haza: 0259/418-639."

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése