Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. február 29., szombat

Elment Máriusz és a felesége, a virágárusok. KÖSZÖNET MINDENÉRT!

Fotó : Farkas László Facebook  


Elbúcsúzott Máriusz és a felesége, mert elköltöztek Váradról. Miért? Mert nem illenek bele az új szocialista típusú városképbe.Kik voltak? Virágárusok először a Szent László /Unirii téren, majd az Ezredévi Emléktéren, mely ma Libertăţii tér. Nem lesznek tulipánok, nem lesz zongora, emléküket megőrzöm és visszavárom őket, mert jöhet egy kedvező változás. Mikor? Nem tudom. Egy kicsit távolinak tűnik.Röviden : KÖSZÖNET MINDENÉRT! 

Farkas László nagyszerűen fogalmazott a Facebook oldalán. Idézem : 

"Csendesen, szinte a Sebes Körös hullámainak zajánál csendesebben tették dolgukat! Halkan, szinte lábujjhegyen ment el közülünk egy emberpár, hogy új célokért küzdve, új életet kezdjen valahol. Itt maradt évek munkája, a sok szépség, mindaz ami Váradot a nemzetközi ismertségig vitte, az internet, tévéadók, és írott, vagy az elektronikus sajtó jóvoltából. Amit a fotók és tudósítások megmutattak, semmi volt ahhoz képest, amit mi, naponta, vagy csak alkalomadtán arra járók éreztünk, kora tavasztól, késő őszig, az Ezredévi Emléktéren kialakított oázisban. Igen, jól érted, oázis volt az a pár száz négyzetméteren kialakított csoda, amit két kitűnő ember, nem tudom milyen lelki harmóniával megáldva megteremtett. Döntésük csak és kizárólag az ő dolguk, az okokat sem ildomos keresni, egyszerűen csak meg kell őriznünk szívünkben, lelkünkben és retinánkon azt a sok szépséget, amivel megörvendeztettek bennünket, az évek során. Isten veletek, mindent köszönünk... "

1 megjegyzés:

  1. Találóan írta Móra Ferenc: „Akkor szeretnek bennünket igazán, mikor már nem vagyunk, s nem az örömekért, amiket mi adtunk, hanem a fájdalmakért, amelyeket mi kaptunk.”

    VálaszTörlés