Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. február 22., szombat

Felszólítás : három utcában bontani fognak


Vámház /Sucevei utca este .Saját fotó . 

Felszólítást kaptak a Vámház /Sucevei ,a Kert /Avram Iancu és a Tímár utca lakói a Polgármesteri Hivataltól. Az ok , nagyszabású városrendezési terv miatt bontani fognak a három utcában .A Városháza megbeszélésre hívja az érintett utcák lakóit .A Bihari Napló cikkben azt olvashatjuk, hogy nem ők küldték a felszólítást. Meg akarnak egyezni a kisajátítási összegekben. Igen, Várad modernizálása fénysebességel halad előre .Nincs megállás, sőt az ötödik sebességre kapcsolt Ilie Bolojan polgármester .Aki szerencsés ,nem lesz lebontva ,a házára fognak építeni egy-két emeletet. Mit szólnak ehhez a váradiak ?Vagy szóhoz sem jutnak ,vagy lelkesen tapsolnak a polgármester úrnak  ...

A bontások híre gyorsan elterjedt .A Bihari Napló utánajárt. Kérdésekre kapott ellentmondó válaszokat. Amire felkaptam a fejem, a lakók nem hivatalos értesítést kaptak.Hogyan lehet érteni? Az biztos, hogy bontani fognak, de azt még nem tudják mikor.Azokat akiket érint ma délután négy órától találkozóra hívják.Idézet a cikkből :

"Az illetékes cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek még az említett, bizonytalan eredetű értesítésben szerepelnek. Az épületmagasításról szólva Eugen Pănescu elmondta, hogy a helyi városrendezési terv csak általános szabályokat és kritériumokat rögzít arra vonatkozóan, hogy mit lehet, és mit nem lehet csinálni a belvárosban létező, illetve leendő épületekkel, továbbá nem létezik semmiféle homlokzatfelújítási program az agresszív épületek vonatkozásában. A terv mindössze megállapítja, hogy melyek azok az épületek, amelyek külsejükkel, kivitelezésükkel radikálisan elütnek a környező épületektől. Mint ahogy nincs előírás arra sem, hogy le kell bontani a házak belső udvarain épült ún. parazita építményeket. Az tény, mondta Pănescu, hogy az idők során olyan melléképületek, raktárak stb. épültek az udvarokra, amelyeket egy idő után elkezdtek lakásként használni, és az effajta építmények további építését tiltja a helyi rendezési terv. Idővel vissza kell adni az udvaroknak az udvar jelleget, de ez nem jelenti azt, hogy erre egyfajta programot írna elő a terv – zárta szavait Pănescu ."

Teljes cikket olvashatja a Bihari Napló online cikkében!  
Forrás : erdon.ro





1 megjegyzés: