Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. február 23., vasárnap

Zöldebb lesz Nagyvárad?

Forrás : erdon.ro 

A Bihari Napló online cikkében olvashatjuk Zatykó Gyula ,Ilie Bolojan polgármester tanácsadójával készült legújabb interjút.Nagyon érdekel a téma,mert az utóbbi években nagyon sok fákat vágtak ki a központ és környékén.A zöld szín háttérbe került,melyet nagyon sajnálok.Zatykó Gyula válaszolt a kérdésre,és arról biztosította a váradiakat,hogy zöldebb lesz Nagyvárad.Idézek a cikkből : 

"– Újabb zöld programokról számolt be nemrég a városvezetés. Az online felületeken több hozzászóló is amiatt aggódik, hogy a korábban már elültetett fákat nem gondozzák, a még gyenge facsemeték pedig könnyedén kiszáradhatnak. Mennyire valós az olvasók aggodalma? Van az önkormányzatnak diplomás szakembere, tanácsadója ez ügyben?

– Megfigyeltem, hogy az online felületek tele vannak önjelölt építészekkel, kertészekkel, erdészekkel, akik, ha történik valami, azonnal elkezdenek aggódni. Komolyra fordítva a szót, megértem az aggodalmat a városért és a természeti környezetünkért, hiszen az elmúlt húsz évben minden lerobbant körülöttünk, málló vakolatok, szürke épületek, poros utcák között éltünk. De az elmúlt tíz év rohamos fejlesztése sem kedvezett a városi növényzetnek, valóban egyre kevesebb lett a zöld. Úgy tűnik azonban, most jött el a fordulatot jelentő pillanat, amelytől elkezd zöldülni a város. Ugyanis ebben az évben és jövőre 12 hektár területen öt új parkot hozunk létre, teljesen felújítjuk és korszerűsítjük városaink két legrégebbi parkját, a Nagyvásártérit és a Petőfit. A város délnyugati szélén 65 hektár tölgy- és kőrisfaerdőt telepítünk. Az erdősítést a legilletékesebb szakemberek, az erdészeti felügyelőség munkatársai irányítják. A parkosítást és a zöldövezetek karbantartását, beleértve a facsemeték gondozását pedig szakcégek végzik, amelyek szerződésben vállalják a szakszerű és minőségi munkát, többek között azt, hogy az elpusztult facsemeték helyére, saját költségükön másikat ültetnek. Tehát érdekeltek abban, hogy vigyázzanak rájuk. A városháza szervezeti felépítésében van egy osztály, amely a közterületi zöldövezetek felügyeletével foglalkozik. A kérdésre válaszolva: bármikor előfordulhat, hogy egy facsemete nem fakad meg, vagy egyéb ok miatt kiszárad, de ez szerintem még nem ad okot az aggodalomra."

Nincs ok az aggodalomra Zatykó Gyula szerint.Olvassa el a cikket román nyelven az oradea.ro-n. További infomációk az oradea.ro-n.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése